Kalousek: Česká ekonomika letos vykáže kladnou nulu

29. 1. 2012 – 20:30 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kalousek: Česká ekonomika letos vykáže kladnou nulu
Podle říjnové prognózy ministerstva financí přitom měla letos česká ekonomika růst o jedno procento, Foto:vláda | zdroj: NašePeníze.cz

Česká ekonomika by v letošním roce měla "představovat kladnou nulu, respektive pár desetin procenta v plusu". V nedělním pořadu televize Prima Family "Partie" to uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Ministerstvo financí (MF) podle Kalouska v úterý zveřejní lednovou makroekonomickou prognózu. "Zdá se, že bude o něco lepší, než jsem se obával. Bude představovat kladnou nulu, respektive pár desetin procenta v plusu," uvedl Kalousek (TOP 09).

"I proto nebudou muset být taková drastická opatření pro letošní rok," řekl dále ministr financí s tím, že letos nenavrhne úpravu daně z přidané hodnoty (DPH).

"Uspořit se bude muset přibližně 20 miliard korun. Nicméně to je agenda, se kterou si vláda poradí sama. Nebudu tedy muset ani žádat novelu zákona o státním rozpočtu," dodal.

Podle říjnové prognózy ministerstva financí přitom měla letos česká ekonomika růst o jedno procento. Ještě v červenci přitom MF kalkuloval s 2,5procentním růstem v roce 2012.

 

-Tomáš Králícek | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články