Kalousek: Kraje si chyby v rozdělení evropských dotací zaplatí ze svého

21. 3. 2013 – 15:25 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kalousek: Kraje si chyby v rozdělení evropských dotací zaplatí ze svého
V zájmu udržet v chodu ROP Severozápad nabízí ministr financí jako maximální možnou vstřícnost návratnou finanční výpomoc ve výši 1,5 miliardy korun, kterou by kraje splácely ze svých rozpočtů do roku 2020. Foto:TOP09 | zdroj: NašePeníze.cz

Odpovědnost za nedostatky, a tudíž i za finanční korekci v Regionálním operačním programu (ROP) Severozápad nesou plně vedení Karlovarského a Ústeckého kraje, je přesvědčený ministr financí Miroslav Kalousek (TOP09). Na chyby dvou krajů by neměli doplácet ostatní daňoví poplatníci.

"Není únosné, aby daňoví poplatníci z ostatních krajů dopláceli na chyby, nedostatky a manipulace s evropskými penězi v těchto dvou krajích," řekl Kalousek.

V zájmu udržet v chodu ROP Severozápad nabízí ministr financí jako maximální možnou vstřícnost návratnou finanční výpomoc ve výši 1,5 miliardy korun, kterou by kraje splácely ze svých rozpočtů do roku 2020. "Pokud krajská zastupitelstva na tuto vstřícnou nabídku nepřistoupí, ponesou plnou politickou odpovědnost za definitivní zastavení tohoto programu, což kromě jiného znamená nemožnost vyčerpat dalších asi sedm miliard korun na nové projekty," dodal Kalousek.

Důsledky tohoto rozhodnutí by měly také dopad na současné příjemce.

Martin Carek | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články