Kapsáři v Praze jsou třetí nejlepší na světě

9. 10. 2009 – 1:16 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kapsáři v Praze jsou třetí nejlepší na světě
Foto: Myspace.com | zdroj: NašePeníze.cz

Praha je v počtu kapsářů třetí na světě. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu jednoho z největších a nejznámějších světových cestovatelských serverů TripAdvisor.com mezi svými uživateli.


Nejnebezpečnějšími místy v nejnebezpečnějších městech je hlavní barcelonská ulice Las Ramblas, oblast Rascals v Římě, pražský Karlův most a oblast tržiště El Rastro v Madridu.



- Předražené taxislužby v Praze mají nový fígl
- Podnikání: S dobrým nápadem začněte v Praze, má nejvyšší kupní sílu
- Krize se projevila v cestovním ruchu velmi drsně
- Praha bude lákat turisty na internetu
- Podvody na inzertních serverech: Buďte opatrní s platbou předem!
- Největší riziko vloupání hrozí obyvatelům prahy, Kladna a Teplic

TOP 10 světových měst, ve kterých nejčastěji dochází ke kapesním krádežím :

1. Barcelona, Španělsko
2. Řím, Itálie
3. Praha, Česká republika
4. Madrid, Španělsko
5. Paříž, Francie
6. Florencie, Itálie
7. Buenos Aires, Argentina
8. Amsterdam, Nizozemí
9. Athény, Řecko
10. Hanoi, Vietnam

Tato informace přichází v nejhorší možnou chvíli, kdy Česká republika zaznamenává obrovský propad počtu příjezdů zahraničních turistů a segment cestovního ruchu je u nás v hluboké krizi, propouští se zaměstnanci, problémy mají hotely, cestovní kanceláře, restaurace i obchody či výrobci suvenýrů.

Přitom například v Praze má příjem z cestovního ruchu přibližně 100 tis. činného obyvatelstva ( údaj ČSÚ), letos však bude drtivá většina pracovníků bez obvyklých odměn či prémií.

Pokles počtu zahraničních turistů do ČR je letos 13%, zatímco pokles v Evropě je v průměru pouze 10% ( údaj Světové turistické organizace WTO). Poklesy především západních turistů však zaznamenává naše země již třetím rokem po sobě, důvodem poklesu tak není zdaleka jen současná krize, ale právě také dlouhodobé neřešení notoricky známých problémů jako například kapsáři, taxikáři, směnárny či kvalita služeb, o kterých se píše prakticky ve všech zahraničních průvodcích o naší republice.

Tomio Okamura, mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) k problému uvedl: \"problém kapsářů či další kriminality reálně vadí v každodenním životě i většině Čechů a bohužel se evidentně nezlepšuje.\"

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články