Ke stažení: Důchodová reforma má svůj návod, co vám řekne?

14. 1. 2013 – 22:06 | Penze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ke stažení: Důchodová reforma má svůj návod, co vám řekne?
Dokument formou odpovědí na často kladené dotazy umožní občanům orientovat se v důchodové reformě a pomůže jim se skutečně odpovědně rozhodnout, jak se zabezpečit na stáří. Foto: MPSV/NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Ministerstvo práce a sociálních věcí a ministerstvo financí nabízí nově lidem Manuál k důchodové reformě. Podrobný asi třicetistránkový materiál informuje o všech současných změnách v důchodovém systému.

„V naší nové publikaci jsou důležité a praktické informace úplně pro každého. Může pomoci zaměstnancům, živnostníkům, zaměstnavatelům i pracovníkům státní správy. Důchodová reforma totiž není jen nový II. pilíř, ale přináší i další změny ve státním I. pilíři a soukromém III. pilíři,“ říká ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09).

Příručku připravovala obě ministerstva a také odborníci z České správy sociálního zabezpečení a Generálního finančního ředitelství. Dokument formou odpovědí na často kladené dotazy umožní občanům orientovat se v důchodové reformě a pomůže jim se skutečně odpovědně rozhodnout, jak se zabezpečit na stáří.

„Zároveň jsme do Manuálu zařadili reakce na nepřesnosti a mýty, které o změnách důchodového systému kolují,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Důchodová reforma má svůj návod ke stažení zde (PDF)

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články