Klienti České spořitelny mohou platit rychleji faktury Skupiny ČEZ Prodej

11. 4. 2011 – 9:53 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Klienti České spořitelny mohou platit rychleji faktury Skupiny ČEZ Prodej
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Placení faktur společnosti ČEZ bude nyní pro klienty České spořitelny pohodlnější a rychlejší.

Banka totiž rozšiřuje možnost platit faktury ČEZ Prodej bezhotovostně přes její bankomaty a platbomaty. Vedle standardního přepsání složenky tak bude možné využít možnosti předdefinovaného příkazu k úhradě ve všech bankomatech nebo načtení čárového kódu faktury ve vybraných bankomatech a všech platbomatech a celou platbu tak významně urychlit.

Pro zaplacení faktury skupiny ČEZ Prodej přes bankomat nebo platbomat čtečkou čárového kódu použije klient jednoduchý postup: po vložení karty a zadání PIN vybere z hlavní nabídky na obrazovce položku Příkazy k úhradě, následně Elektřina a ČEZ Prodej. Pokud má u sebe originál faktury s čárovým kódem, přiloží kód ke čtečce. Údaje z faktury se okamžitě načtou a zobrazí na obrazovce. Po kontrole a potvrzení fakturačních údajů je příkaz odeslán ke zpracování a klient dostane stvrzenku.

V případě, že nelze využít čtečku čárového kódu, nabízí Česká spořitena ve všech svých bankomatech předvyplněný příkaz k úhradě s již definovanými údaji. Po vložení karty a zadání PIN vybere klient z hlavní nabídky položku Příkazy k úhradě následně Elektřina a ČEZ Prodej, dále postupuje podle pokynů na obrazovce. Při placení elektřiny na platbomatech mohou klienti využít také funkci skenování složenky.

Funkčnost snímání čárového kódu je dostupná na vybraných více něž 330 bankomatech a 36 platbomatech a doposud sloužila pouze ke čtení čárových kódů dokladů SIPO České pošty. Od jejího zavedení využilo službu více než 20 tisíc klientů České spořitelny.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,110 25,230
USD 23,360 23,540
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články