Informace z dnešní prezentace NHL 2005
zdroj: tisková zpráva

Informace z dnešní prezentace NHL 2005

3. 9. 2004 23:23 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Série NHL je v našich končinách z nabídky EA Sports rozhodně nejpopulárnější a vede i obecně mezi sportovními hrami.

Díky dnešní dopolední prezentaci EA v hotelu Marriott máme v rukou i nové informace, které vypadají vskutku zajímavě. Podle producenta NHL 2005 (a mimochodem bývalého profesionálního hokejisty) Davida Littmana by se herní styl měl tentokrát posunout více k reálnému pojetí hokeje a nebudou se tak opakovat trable minulého ročníku, kdy při pokusu přejet kluziště dostávali hráči každých pár vteřin bodyček. Bude k nim samozřejmě docházet i nyní, ale v daleko nižší míře. Na druhou stranu neočekávejte úplně reálnou simulaci ledního hokeje, hráči se pohybují po ploše stále vysokou rychlostí a puk málokdy stráví dlouhou dobu ve středním pásmu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Z přídavků stojí za vypíchnutí určitě systém pomocných hráčů, kteří mohou pomoci během některých komplikovanějších akcí. Pokud například potřebujete pročistit pole před brankovištěm a jeden ze soupeřových obránců vyloženě kazí plán, jde jednoduše zavolat na pomoc nějakého kolegu, který jej odstaví lehkým zahákováním nebo jen pošťouchnutím. Tento systém se dále rozvíjí ve chvíli, kdy má hráč na holi puk - lze se přepnout na jiného hráče, poodjet si do výhodné pozice a v té pravé chvíli si říct o přihrávku. Vedle této inovace se samozřejmě chystá i několik obligátních nových možností ke skórování, například blafák zpoza branky. Ten sice šel provést i v dřívějších dílech, ale poněkud obtížnějším způsobem.

Mezi novými módy můžeme zmínit třeba jakýsi Free For All, do kterého se mohou zapojit až čtyři hráči - každý střílí góly pouze za sebe a zároveň v tom brání ostatním. Kdo první dosáhne určitého počtu branek, vyhrává. Že jde spíš o zpestření hry a zábavu na večery s přáteli (party game) dokazuje i komičtější grafické zpracování - hráči mohou mít v tomto módu zapnuté nadměrně velké hlavy nebo extra rychlé bruslení.

Na závěr vám nabízíme malou ukázku z dnes pořízeného rozhovoru s Davidem Littmanem, který vyjde v připravovaném 118. čísle časopisu LEVEL (thx Luke & Blixa):

V loňském roce zaznamenala série NHL řadu radikálních změn. Přesto mezi nimi nebyl nový grafický engine. Plánujete ho pro příští rok?

Snažíme se zlepšovat grafiku každý rok, ale nikoliv engine - nový engine, nebo jeho přepsání, zabere půl roku a my máme jen rok. Proto je náš systém otevřený dalším grafickým vylepšením a na nový engine přecházíme jen jednou za mnoho let. Když se podíváte na detail obličejů v NHL 2005, tak jsou ty nejlepší ze všech sportovních her. Podle všeho vyrukujeme brzy s novým enginem, který bude podporovat PlayStation3 a Xbox 2 a samozřejmě novou generaci PC.

Domácí pobočka EA považuje NHL 2005 za jeden ze svých klíčových podzimních titulů. U nás se hra s českým manuálem objeví 24. září stejně jako ve zbytku Evropy. Předobjednávat si ji můžete už nyní za 1359 Kč na našem Tiscali Gameshopu.
zdroj: vlastní zpráva, EA

frix&kate

Nejnovější články