Další obrázky a detaily o Neverwinter Nights 2
zdroj: tisková zpráva

Další obrázky a detaily o Neverwinter Nights 2

28. 10. 2005 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Na internetu se objevila sada čerstvých obrázků z fantasy RPG Neverwinter Nights 2, které jsou dvojího původu - jednak čtveřice premiérových oficiálních screenshotů ve vysokém rozlišení, a také další scany, tentokrát z německého časopisu PC Games.

Tvůrci z Obsidian Entertainment však varují, že takhle přesně hra nebude vypadat, jelikož mají před sebou ještě minimálně 6 měsíců práce, včetně vytvoření uživatelského rozhraní.

Ukázky doprovází nové informace z PC Gameru, podle kterých (pokud se něco v překladu z angličtiny do němčiny a pak do češtiny nepřekroutilo :) bude NWN2 postaveno na Dungeons & Dragons pravidlech verze 3.5, jejichž všechny třídy i rasy budete mít na výběr. NPC charaktery mají mít svou vlastní motivaci, řídit se vlastní hlavou a věřit pouze sobě samým, takže zapomeňte na jejich najímání za peníze, ale můžete je zkusit ovlivnit. Interakce s postavami, které vám budou dělat společnost (maximálně tři najednou), se prý hodně podobá KOTOR 2, stejně jako systém soubojů, jež se ale nenese v tak strategickém duchu co Baldur's Gate 2.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Více podrobností o náplni NWN2 pravidelně sbírají na domácí fanouškovské stránce Neverwinter.cz. Tam mj. zmiňují přítomnost koní, že charaktery nebudou krvácet ani nemá docházet k poškozování objektů ve hře kvůli snaze o získání T (mládeži přístupnému) ratingu. Grafickým enginem nakonec není Aurora, jak se dosud myslelo, nýbrž úplně nová, od základu přepsaná technologie Electron šitá na míru PC (žádné kompromisy kvůli konzolím), která podporuje Pixel Shadery 3.0 i HDR. Na druhou stranu, neoficiálním minimem se má stát GeForce 4.

Singleplayerový příběh od stejného, cenami ověnčeného spisovatele co minule bude méně lineární a má umožňovat různé cesty postupu. Maximálně prý půjde dosáhnout opět pouze 20. levelu, nicméně za zajímavou perličku Neverwinter.cz uvádí, že během hraní můžete získat pod kontrolu svou "pevnost", tzn. nějaké město nebo vesnici, kterou poté budete opečovávat, rozvíjet je a starat se o veselí obyvatel. Takovým bonusem navíc by měla být funkce pro usnadnění hraní barvoslepým lidem. Trailer z NWN2 údajně bude přiložen u listopadové speciální re-edice Neverwinter Nights Deluxe.

jd

Nejnovější články