SCORE 141 s recenzí DOOM filmu a plným Silent Storm
zdroj: tisková zpráva

SCORE 141 s recenzí DOOM filmu a plným Silent Storm

21. 10. 2005 17:17 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Kdo dnes přišel do trafiky a očima hledal na prodejním pultu nebo ve výkladní skříni nové SCORE, možná se nejprve vylekal, že se jeho oblíbený magazín přeměnil v ročenku České asociace historických šermířů.

news zdroj: tisková zpráva Ale nebojte - to je pouze ne úplně ideální fotka/artwork snažící se vám z obálky napovědět, že uvnitř se nachází lekce z dějepisu, jak ho neznáte, aneb dobývání Ameriky v masivní recenzi Age of Empires III. Mezi jiný zlatý hřeb 141. čísla patří zhodnocení filmového DOOMa, který Bontonfilm pustil Bludrovi jako prvnímu v republice. Ač se prý her podle filmů a filmů podle her v podstatě děsí, nakonec tato reinkarnace jedné z nejslavnějších sérií všech dob dopadla úplně jinak, než se všeobecně čekalo. Úryvek:

    O inspiraci není sporu – vzhledem k tomu, že se zápletka točí kolem genetické mutace, je film možná až příliš podobný prvnímu dílu Resident Evil, naštěstí s chutnou příchutí Aliens a Predatora. Tým vesmírných mariňáků má ostatně přezdívky, které by se hodily do jakéhokoliv z těchto filmů – Destroyer, Duke, Goat a hlavně John „Reaper“ Grimm, kterého známe lépe pod jménem Doomguy. Asi není nutné říkat, že parta osmi vojáků nebude na konci filmu zdaleka kompletní, více vám ale neprozradíme, protože je zápletka vcelku nepředvídatelná a někteří z členů týmu nejsou těmi, za jaké je na počátku máte.

    Výborně je napsaná zejména hlavní postava Reapera, která by se dala definovat jako „přemýšlející zabiják“. Grimm dělá svou práci perfektně a nelítostně, je ale trochu zvídavější a přemýšlivější než běžný pěšák. Karl Urban se navíc role zhostil na jedničku, vzbuzuje určité emoce a přitom si zachovává svůj image drsňáka. Jeho vztah se sestrou tu je probírán jen velmi povrchově, tak akorát aby se z toho nestala romantická selanka, která se do drsného hororu plného násilí vůbec nehodí... [více v recenzi DOOM filmu ve SCORE 141]
Když ze snadno domyslitelných důvodů přeskočíme článek o PES5, v sekci recenzí na čtenáře vykoukne standardní nášup posledních (pro média dostupných) titulů (tzn. Vietcong 2, UFO: Aftershock, Blitzkrieg II, Brothers in Arms: Earned in Blood, Fahrenheit, Rome: Barbarian Invasion, Dragonshard, X-Men Legends II, Day of Defeat: Source...) plus řada kousků pyšnících se premiérovou nálepkou (slovenský tycoon Circus Grande, odstřelovačský Sniper Elite, arkádový Heroes of the Pacific, realistický GT Legends, basketbalový NBA Live 06, pavoučí Ultimate Spider-Man nebo dvojí trenéřina ve Football Manager 2006 a FIFA Manager 06). Pokud raději hrajete než čtete a nezaujme vás ze SCORE 141 třeba Tukanovo velké Gothic III preview, test profi-myší ani téma o cheatování, jistě ihned zaměstnáte DVD mechaniku, neboť na stříbrném kotouči přiloženém u časopisu se tentokrát ukrývá vynikající tahová strategie/RPG z druhé světové války - Silent Storm (86%, 2003) Update v anglické verzi, která se jinak prodává za čtyři stovky.
zdroj: SCORE

jd

Nejnovější články