Odhalení Galactic Civilizations 2, dvě ukázky
zdroj: tisková zpráva

Odhalení Galactic Civilizations 2, dvě ukázky

5. 10. 2004 13:13 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Sága s názvem Galactic Civilizations pokračuje.

Po dokončení datadisku s podtitulem Altarian Prophecy, se vývojáři ze studia Stardock plně soustředí na plnohodnotné pokračování původní hry - Galactic Civilizations 2. Altarian Prophecy je zatím k dostání pouze online, přes TotalGaming.net, nedávno spuštěnou novou online distribuční službu společnosti Stardock. Ale zpět ke Galactic Civilizations 2. Tento titul by prý měl být vlajkovým produktem studia, a to na delší dobu. Alespoň tak si to podle dnešního rozhovoru na HomeLANu tvůrci představují a přejí a udělají pro to maximum. Letos v zimě by mělo začít betatestování, vydání hry je pak naplánováno na začátek příštího roku. K dispozici jsou už i první dva obrázky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Příběh Galactic Civilizations 2 je zasazen těsně za události datadisku Altarian Prophecy. Hráč je vůdcem Sjednocené Země. Píše se 23. století. Drenginská říše pomalu dobývá galaxii, když bezděky odhalí, co se stalo jejich předchůdcům, rase superbytostí, které galaxii obývaly dávno předtím. Tato děs budící rasa se stala záhy hrozbou pro všechny civilizace v galaxii, ale ne každý se byl schopen spojit proti nim. Nakonec se jim rozhodla vzdorovat Drenginská říše a její spojenci. Lidem pak nezbývá nic jiného než se semknout a pokusit se zastavit kteroukoliv ze stran, která z konfliktu vyjde vítězně.

Galactic Civilizations 2 bude obsahovat kampaň, která nebude tak úplně lineární - když hráč pohoří v nějaké misi, bude moci místo ní zkusit alternativní misi. Stejně tak ale ve hře nebude chybět ani typický "Skirmish" a samozřejmě ani multiplayer. Celkem vám tvůrci plánují představit 10 civilizací. Každá bude něčím výjimečná, což znamená oproti původní hře změnu, neboť tam se lišily pouze vzhledem. Kromě toho prý budete mít možnost vytvořit si i vlastní civilizace, stejně jako si budete mít možnost vytvářet i vlastní lodě. Co do velikosti bude nový herní svět srovnatelný s tím starým, ale jinak bude působit úplně jiným dojmem (planety budou přímou součástí mapy). Výrazné změny zaznamenáte také v systému technologického rozvoje. Také souboje mají být tentokrát mnohem rafinovanější. Každá loď bude disponovat třemi typy útoku i obrany, takže se hráč bude muset soustředit na to, jaký typ zrovna potřebuje a jaký typ zvolil jeho soupeř.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Dále budete moci stavět flotily. Počet lodí, který je bude tvořit, však bude závislý na logistice jednotlivých civilizací (zvyšuje se stavěním a výzkumem). Největší novinkou v pojetí hry budou planety. Oproti tomu, co vás čeká v této hře, byla prý jednička naprosto amatérská. Každá planeta bude zařazena do kategorie 1 až 40. Toto číslo bude přitom tentokrát ovlivněno plochou, kterou lze na dané planetě zastavět a od toho se bude odvíjet další. Stardock se mimochodem rozhodli pro své nové dílo použít nový 3D engine, čímž mimo jiné hráči usnadní práci s přibližováním a oddalováním kamery (prostřednictvím kolečka myši), ale plánují proto například i několik nových úhlů pohledu. Tento engine by měl zároveň poskytnout mnohem lepší možnosti v oblasti grafiky i rozlišení.

zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články