Fantasy akce Untold Legends: Dark Kingdom
zdroj: tisková zpráva

Fantasy akce Untold Legends: Dark Kingdom

23. 10. 2006 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jednou z exkluzivních PS3 her připravovaných na trh současně s příchodem next-gen konzole od Sony je také third-person sekaná Untold Legends: Dark Kingdom, jejíž kontury jsme připomenuli před časem.

K dříve vyřčenému se sluší zmínit ještě tolik, že ačkoliv půjde o ryze hack-n-slash dobrodružství, tvůrci nesáhli k využití technologie citlivosti na pohyb PS3 padu Sixaxis, takže se veškeré vaše manévry, sesílání magie a podobné činnosti budou dělat klasicky tlačítkově. A že si s těmi "buttony" tady skutečně užijete své, neboť na vás má čekat přes 30 herních úrovní zasazených do různých herních prostředí, jako jsou temné jeskyně či ulice města. Tři hlavní postavy (brutální válečník, rychlý a mrštný zvěd a nakonec mág), mezi nimiž máte mít na výběr, se přitom dostanou až k hranici třiceti zkušenostních levelů, za kterými bude obvyklé plnění různých úkolů a likvidace početného množství nepřátel. Odtud už je jenom krůček k tradičnímu zisku bodů navyšujících důležité parametry vašeho bijce a nebo jeho skilly.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Svět Untold Legends se plánuje rozšířit skrze další obsah ke stažení, v němž se vyjma nových zbraní, předmětů a ataků pro ústřední protagonisty dost možná objeví i nové mise! Každopádně díky podpoře technologie Xfire bude možné online chatovat, sledovat aktivity vašich kamarádů a samozřejmě podle toho plánovat multiplayerové online hraní, v jehož rámci se mluví o kooperativní akci pro čtyři hráče! Tvůrci ze Sony Online Entertainment sebevědomě tvrdí, že hra využívá polovinu z výkonu procesoru Cell na herní aspekty jako je AI, fyzikální Havok engine a vizuální efekty, počítaje v to také ty v souvislosti s kouzlením. Zejména na AI parametr jsem tedy moc zvědav a to tím spíše, čím se fyzické bojování omezuje na podle všeho jednodušší komba. Nicméně už Mark of Kri na PS2 ukázal, že v jednoduchosti může být síla, tedy pokud za tímhle statusem je opravdu kvalitní programátorský tým. Nechci upírat Untold Legends nesporné vizuální kvality, nepřátelé jsou příjemně různorodí a jejich olbřími alternativy skutečně impresivní. Pohříchu mi soubojová fáze zatím přijde zbytečně hektická a místy nepřehledná, což se o výše citovaném Mark of Kri rozhodně říci nedá. Na druhou stranu kupř. takový God of War tohle úskalí dokázal se ctí přestát.
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články