GTR - nejrealističtější závodní simulátor
zdroj: tisková zpráva

GTR - nejrealističtější závodní simulátor

27. 9. 2004 16:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Švédští vývojáři patří se svými díly, jako Battlefield 1942, Hearts of Iron, Enclave, ad., rozhodně k těm lepším na světě.

Jak se mezi již proslavené firmy z této části světa zařadí studio SimBin, se teprve uvidí. Jejich prvním projektem je závodní simulátor GTR. Právě teď tento titul prochází posledními stádii svého vývoje, dokonce nyní tvůrci pracují na single-playerovém demu, které bude vydáno buď stejný den jako se objeví plná verze v obchodech - 29. října, anebo krátce poté. V naší galerii dnes navíc můžete najít pořádný balík nových obrázků, které vám přiblíží jednak některá z vozidel, jež se ve hře vyskytnou (zevnitř i zvěnčí), ale také některé tratě a interface. Další ukázky si můžete prohlédnout na nově spuštěných oficiálních stránkách GTR.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Podle rozhovoru, který zveřejnil švédský webzín FZ, se má GTR od jiných her stejného žánru odlišovat svým realismem. Cílem tvůrců je totiž vyvinout tak realistickou hru, jak jen to je možné, k čemuž přispívá i přístup k datům z vozidel závodů série GT a spolupráce s jezdci Henrik Roos a Magnus Wallinder. Sám Magnus o GTR tvrdí, že se skutečně velmi blíží realitě, zejména co do fyziky a řízení. Samozřejmě jsou ale věci, které hra zachytit nedokáže, zejména ten pocit z rychlé jízdy ve skutečném závodním autě.

GTR bude jinak disponovat nejen single-playerem, ale také multiplayerem přes LAN i Internet na vyhrazených i nevyhrazených serverech (hra bude obsahovat vlastní hledač serverů). Co se týče počtu hráčů, teoreticky je zde podpora pro 56 (v single-playeru i prakticky), ale ve skutečnosti se dá na normálním počítači počítat při online hře maximálně s 12 až 15, na vyhrazených serverech to je o něco více. Podrobnosti se o GTR dočtete v Cappyho dojmech z dema.

Update 28.9. - práva na distribuci hry v Německu získali překvapivě Electronic Arts, kterým je často výtýkána arkádovost u série NFS.
zdroj: homepageFZ

korgull

Nejnovější články