Komerční banka poskytla v loňském roce 29% všech úvěrů středním a velkým podnikům v České republice

5. 3. 2009 – 15:01 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Komerční banka poskytla v loňském roce 29%  všech úvěrů středním a velkým podnikům v České republice
Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Exkluzivní průzkum agentury Median byl proveden mezi více než 700 podniky. Jako svou hlavní banku uvedlo KB 37 procent podniků. Podíl Komerční banky na trhu úvěrů podnikům vzrostl v roce 2008 meziročně o pět procentních bodů na 29%. Komerční banka je pro tuzemské podniky bankou první volby v případě, že potřebují úvěr, bankovní záruku a další produkty.


Jako svou hlavní banku uvedlo Komerční banku 37% podniků, které se do průzkumu zapojily. „Pro Komerční banku je velmi důležité, že se nám daří vedoucí pozici na trhu v segmentu podniků držet dlouhodobě. Právě díky silnému tržnímu podílu a dlouhodobým vztahům s klienty můžeme průběžně upravovat bankovní produkty tak, aby ideálně odpovídaly potřebám našich klientů,“ doplnila Lucie Kudrnová.

 

KB splňuje nejlépe důležitá kritéria pro výběr úvěrující banky

 

Úvěr čerpala v loňském roce polovina dotázaných středních podniků a 62% velkých podniků. Se žádostí o úvěr se více než polovina podniků (54%) obrací výhradně na svou hlavní banku. Klíčovými faktory při rozhodování o bance, kterou velké a střední podniky se žádostí o úvěr osloví, jsou dosavadní spolupráce s bankou, podmínky úvěru a úroková sazba. „Oslovené velké i střední podniky hodnotily v rámci výzkumu Komerční banku v těchto kritériích jako nejlepší banku na trhu. Také díky tomuto faktu rostl dynamicky tržní podíl KB na celkovém objemu poskytnutých úvěrů v segmentu podniků z 24% na29 %,“ říká Lucie Kudrnová.


- Osm z deseti podniků využívá služeb internetového bankovnictví

 

Při výběru banky pro konkrétní služby kladou podniky největší důraz na přesnost a spolehlivost provádění bankovních operací, na důvěryhodnost a jistotu uložení peněz. Následuje profesionalita a neměnnost poplatků, sazeb a smluvních podmínek. Pro účely získání úvěru nebo bankovní záruky, zhodnocení volných finančních prostředků a zprostředkování zahraničního platebního styku by respondenti výzkumu nejčastěji volili Komerční banku, u které má běžný účet 46 % středních podniků a 57 % velkých podniků.


- Banky > Komerční banka


Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články