Konkurent Yetiho - Mini Countryman bude útočit na rodiny, zas tak mini ale není

27. 8. 2010 – 9:24 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Konkurent Yetiho - Mini Countryman bude útočit na rodiny, zas tak mini ale není
Nový Mini Countryman, který bude mít mimo jiné zvětšený úložný prostor, Foto:BMW | zdroj: NašePeníze.cz

Mnichovská automobilka Bayerische Motoren Werke (BMW) chce zaútočit na rodinný segment automobilového trhu novým modelem známé značky Mini, Countryman. Informovala o tom v pátek agentura Bloomberg.

"Ne tak mini" Mini bude mít čtyři dveře a půjde o největší model populárních Mini.

"Naším cílem je otevřít zcela nový trh," uvedl produktový manažer Mini Hans-Joachim Leonhardt. "Mladé rodiny s dětmi, mladí lidé s dobrým vztahem ke sportu, moderní lidé, ti všichni budou moci řídit Mini," dodal.

Nový Mini Countryman je součástí restrukturalizace celého portfolia značky Mini, kterou BMW zahájila v roce 2001 poté, co prodala nevýdělečnou MG Rover Group. Od té doby BMW prodala 1,7 milionu vozů Mini, což mnichovské automobilce pomohlo v přilákání klientů, kteří si později mohou koupit dražší vůz značky BMW.

BMW Mini Countryman

"BMW vyráběla vozy Mini v posledních deseti letech s velkým úspěchem, ale je potřeba ho vyvíjet," uvedl Stefan Bratzel, ředitel Centra pro automobilový průmyslu Univerzita aplikovaných věd v německém Bergisch-Gladbachu. "Značka Mini vždycky udávala trendy a oslovovala post-materialistické davy. Problém s těmito klienty je ale ten, že jsou poměrně netrpěliví a velmi rychle a často mění své oblíbené produkty," dodal.

Nový Mini Countryman, který bude mít mimo jiné zvětšený úložný prostor, by se měl na evropský trh dostat 18. září a jeho cena bude začínat na 20 200 eur (cca 502 tisíc korun). Běžný faceliftovaný Mini bude stát i nadále 15 550 eur (cca 386 500 korun). Vedení firmy počítá s tím, že nový Countryman vykáže až 20 procent tržeb z prodeje vozů značky Mini.

BMW Mini Countryman

Podle Leonhardta bude mezi hlavní konkurenty vozu patřit škodovácký Yeti nebo Volkswagen Golf.

Na americký trh by se měl nový Mini dostat až na počátku příštího roku a na čínský trh, který má podle Leonhardta nejvyšší růstový potenciál, přijde až v následujících letech.

-David Vandrovec, Mediafax

Kam dál?

- Nisan Juke - Malý SUV dravec s mohutným dojmem

- Český sporťák jezdí na elektřinu, univerzita hledá výrobce

- Nejčastější podvody u ojetých automobilů a na co si dát pozor

- Rumunský džíp Dacia Duster má českou cenu

- Porsche bude vyrábět hybridní superauto

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články