Tři nové next-gen tituly od AQ Interactive
zdroj: tisková zpráva

Tři nové next-gen tituly od AQ Interactive

22. 12. 2005 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

V Japonsku došlo k zajímavému zavíření na herním poli, pročež tu máme oznámení nedávno vzniknuvší společnosti AQ Interactive ohledně vydání třech zbrusu nových her pro next-gen systémy.

news zdroj: tisková zpráva První z nich je Cry On, akční RPG vyvíjené sice firmou Cavia, ale jako producent zde figuruje H. Sakaguchi (Mistwalker) a o hudební doprovod se postará N. Uematsu. Má jít o exkluzivní počin pro Xbox 360, na kteréžto konzoli se hra objeví ještě v průběhu roku 2006! Ono propojení Sakaguchiho a AQ Interactive má svou logiku, protože tvůrce Final Fantasy série je akcionářem uvedené firmy. Přičemž se jedná o jeho premiéru na poli akčních RPG. Cry On se má odehrávat ve fantasy světě, v němž koexistují lidé a jacísi podzemní obři, pročež v průběhu emotivní story budete ovládat dívku jménem Sally, jež tu právě společně s jedním takovým obrem (co jsou využívaní jako ideální válečné nástroje) putuje po světě. Projekt má rozpočet v pro mě neuvěřitelně nízké výši 8.5 milionu dolarů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Dalším v pořadí je akční dobrodružství v Bullet Witch, v němž se zhostíte role čarodějky Alice, co za pomoci svých magických zbraní a schopností zachrání svět před démony, alespoň tak je to v plánu na konzoli Xbox 360 a jaro 2006 (Japonsko). Vývoj má znovu na starosti Cavia a děj je situován do blízké budoucnosti, konkrétně roku 2013. A nadějete se vpravdě epických setkání, protože Alice má skutečně mimořádné atributy, takže dokáže například vyvolat tajfun nebo drtivý pád meteoritů. Jelikož proti sobě bude mít typy nepřátel, jako je drak takových rozměrů, že může hravě pohltit dopravní letadlo, čeká vás asi skutečný souboj titánů! Ředitel Take Yoichi však tvrdí, že hra bude mít i silnou příběhovou linku. Na tomhle povídání je dosud jediná stinná skutečnost - Cavia má na svědomí např. skutečně hrůzostrašnou PS2 hru Drakengard, takže případné obavy nad next-gen výsledkem jsou docela na místě.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Do třetice všeho dobrého je tu opětovně akční Vampire’s Rain, který bude mít dokonce hororové prvky a hráči jej budou moci ochutnat jak na Xbox 360, tak PS3. A na základě nekterých zpráv se lze těšit i na bojování se zombíky. Vývoj má na starosti studio Artoon a v hlavní úloze představí člena speciálních složek jménem John Lloyd. John je tady pověřen vládou tajně zlikvidovat vampýry žijící mezi námi, ale jelikož má být ve hře dosti špatná viditelnost (neustále zde silně prší), nebude snadné tyto kreatury odlišit od obyčejných lidí. Zajímavostí se zdá být online režim, který vedle kooperativního módu nabídne také variantu hrát za opačnou stranu barikády, tedy za ty, kterým tolik chutná lidská krev. Prozatím se jako datum vydání uvádí zima 2006.

Některé informace však naznačují, že PS3 by mohla hostit vedle naposled uvedeného titulu také počin Bullet Witch, což se koneckonců nejeví nijak nelogicky. A v závěru snad ještě noticku, že AQ Interactive má v rukávu nějaký další PS3 projekt, dva tituly pro Revolution, mimo jiné originální RPG pro PSP a adventurní, resp. edukativní hru pro Nintendo DS.

zdroj: GamePro

gamepro

Nejnovější články