Kreditní karty využívají lidé nejvíce na nákup potravin

13. 1. 2010 – 20:23 | Půjčky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kreditní karty využívají lidé nejvíce na nákup potravin
Kreditní karty, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

V uplynulém roce Češi nejčastěji platili zboží kreditními kartami v hyper- a supermarketech. Následovaly útraty za pohonné hmoty, dále za nářadí a stavební materiál v hobymarketech. Vyplývá to ze statistiky kreditních karet vydávaných finanční společností Cetelem.


„Za posledních pár měsíců loňského roku jsme zaregistrovali u námi vydávaných karet rekordní počet platebních transakcí na terminálech obchodníků,“ komentoval vývoj karet Ing. Tomáš Siegler ze Správy marketingu a komunikace společnosti Cetelem. Největší počet transakcí byl přitom standardně uskutečněn v prosinci 2009, kdy vrcholily nákupy a přípravy na Vánoce.

Z celkového počtu všech klientů, kteří loni použili svoji kreditní kartu na terminálech obchodníků, přes 53 % přitom nejčastěji platilo potraviny a jiné zboží kreditní kartou v super-  a hypermarketech. Druhým nejčastěji placeným sortimentem se staly pohonné hmoty u čerpacích stanic. „Palivo a jiné doplňkové zboží na benzince platilo kartou 20 % našich klientů,“ dodal T. Siegler. Třetí skončily stavebniny, materiál a nářadí potřebné pro kutily, které hradilo v hobbymarketech 5 % držitelů kreditních karet této společnosti.

Kam dál?
- Platební karty u Českých bank zdražily, banky si vynahrazují blokace zdarma
- Za ztráty ze zneužití karty má plátce odpovědnost do 150 eur
- Debetní, nebo kreditní karta - moderní a bezpečný platební nástroj?

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články