Krize dopadla i na celebrity, některým podlomila kolena

15. 3. 2010 – 6:12 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Krize dopadla i na celebrity, některým podlomila kolena
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Ekonomická krize zasáhla všechny. Dokonce i americké celebrity z řad filmových hvězd, sportovců nebo zpěváků se ocitly na kolenou. A trochu jinak než sexy Paris Hilton. Několik známých jmen vybral magazín Forbes.

 

Kim Basinger

 

Dali jste někdy výpověď? Tak to můžete být rádi, že jste za ni nemuseli zaplatit 9 milionů dolarů. Tolik musela Kim Basinger vyplatit produkční firmě za to, že odstoupila od smlouvy na připravovaný film Boxing Helena. Chyběly jí však peníze a tato ztráta jí znemožnila splácet další dluhy. A tak nezbylo než vyhlásit bankrot.

 

Nicholas Cage

 

Hvězda mnoha hollywoodských blockbusterů dluží na daních celkem přes 6 milionů dolarů. Samotný Cage viní ze svých finančních neúspěchů manažera Samuela J. Levina, který mu investičními spekulacemi prodělal 20 milionů dolarů. Aby účty narovnal, musel herec prodat svůj zámeček v Rakousku a tři domy v New Orleans.


Zsa Zsa Gabor

 

Tato herečka byla jednou z prvních obětí Bernarda Madoffa. Prodělala přes 7 milionů dolarů a na daních musí doplatit kolem 100 tisíc. Dalšími oběťmi Madoffa byli herci Kevin Bacon a Kyra Sedgwick.

 

Stephen Baldwin

 

Proslavil se rolí v úspěšném filmu Obvyklí podezřelí a účastí v řadě reality show. Loni v létě ovšem oznámil bankrot. Celkově dluží 2,3 milionu dolarů, které zahrnují například i milion dolarů nezaplacených daní. Baldwin se stal obětí krachu nemovitostního trhu poté, kdy si vzal druhou hypotéku na 1,1 milionu dolarů.

(Jak krize dopadla na další celebrity najdete na Investicniweb.cz)

Kam dál?

- Milionářů je ve světě díky krizi méně a stále ubývají

- Jak zvládáte krizi: utrácíte nebo šetříte?

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články