Kvalita Škodovky vadí němcům, přes to bude mít Superb nástupce

16. 9. 2010 – 14:35 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kvalita Škodovky vadí němcům, přes to bude mít Superb nástupce
Vývoj bude podle informací z automobilového průmyslu zřejmě dokončen kolem roku 2015, Foto: Škoda Auto | zdroj: NašePeníze.cz

V posledních měsících se v tisku spekulovalo, že současné superby buď nebudou mít nástupce, nebo je v budoucnu nahradí »taxikářské limuzíny« s mnohem chudší výbavou.

Souviselo to s články v německém tisku, podle nichž úspěšný Superb prý dráždí předsedu představenstva koncernu Volkswagen Martina Winterkorna, neboť v testech poráží typ VW Passat.

Jak však napsal časopis Škodovácký odborář, předseda představenstva skupiny na nedávném setkání managementu mladoboleslavské automobilky prohlásil, že řada B6 (Superb) bude pokračovat a bude mít následníka. Rovněž podle zdrojů týdeníku Ekonom z mladoboleslavské automobilky se s nástupcem Superbu nadále počítá.

Ve středu však uvedl server týdeníku Ekonom, že Škoda Auto si výrobu luxusních vozů ponechá a pracuje dokonce na vývoji nové řady Superb.

Vývoj bude podle informací z automobilového průmyslu zřejmě dokončen kolem roku 2015. Do sériové výroby by třetí generace superbů mohla naběhnout po roce 2016. Přesný termín bude ovšem záviset na řadě faktorů, zejména na poptávce, uvádí Ekonom.

Právě řada Superb do značné míry stojí za letošními výrazně se zlepšujícími hospodářskými výsledky Škody.

 

Škoda o motory splňující Euro 6 nepřijde

 

Mladoboleslavská automobilka si udrží výrobu motorů splňujících normu Euro 6. Ve čtvrtek o tom s odvoláním na předsedu odborů Škody Auto Jaroslava Povšíka informoval časopis Škodovácký odborář.

V technologickém centru i v motorárně Škody Auto vládla podle listu několik týdnů značná nejistota o budoucnosti výroby motorů. Dosud totiž nebylo rozhodnuto, kde se budou vyrábět motory splňující normu Euro 6. O nutnosti konečného rozhodnutí k vývoji motoru splňujícího Euro 6 jednal Povšík s předsedou představenstva VW Martinem Winterkornem.

„Pan Winterkorn mě ujistil, že se nemusíme bát, že dojde k optimálnímu rozložení výroby,“ uvedl pro Škodovácký odborář Povšík s tím, že naděje Škodovky je ve výrobě menších benzinových motorů.

Emisní normy Euro stanovují limitní hodnoty výfukových exhalací. Omezují například množství oxidu uhelnatého, uhlovodíků, oxidů dusíku a množství pevných částic ve výfukových plynech automobilů.

-Mediafax

Kam dál?

- Škodovka je příliš dobrá, VW chce kvalitu automobilů Škoda snížit

- Škoda Yeti porazila u odborníků i BMW X1

- Škoda vyrábí nový motor s nízkou spotřebou pro vozy Škoda, Audi, Volkswagen a Seat

- Škoda Octavia je nejoblíbenějším autem v Polsku

- Škoda Auto plánuje směny navíc, o automobily Superb B6 nebo SUV Yeti je zájem

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články