Lesy ČR prohledává protikorupční policie. Na mušce je lobbista ČSSD

21. 1. 2013 – 14:10 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Lesy ČR prohledává protikorupční policie. Na mušce je lobbista ČSSD
Lesy ČR již v prosinci 2012 vydaly policii na její žádost veškerou dokumentaci k veřejným zakázkám, na základě které byly podepsány smlouvy se společnostmi dynn a.s. a TIME IMPORT a.s. Foto: LESY ČR | zdroj: NašePeníze.cz

Policie prohledává v pondělí kanceláře podniku Lesy ČR v Hradci Králové kvůli podezřelému zadání veřejných zakázek. Protikorupční policie prohledává také dům lobbisty Jiřího Harta.

Do budovy ředitelství státního podniku Lesy ČR v Hradci Králové se v dopoledních hodinách dostavilo několik příslušníků policie.

"Po krátké informační schůzce zástupci podniku v rámci maximální součinnosti policistům umožnili přístup do několika kanceláří. Prohlídka souvisí s vyšetřováním podezření ze spáchání trestného činu při zadávání veřejných zakázek společnostem dynn a.s. a TIME IMPORT a.s. týkajících se dodávek informačních technologií,“ řekl Boublík.

První smlouvy s těmito společnostmi byly uzavřeny v září 2008. "Jsme připraveni poskytnout policii veškerou součinnost. Uvítám, pokud budou objasněny veškeré kroky předchozího vedení státního podniku, které mohou v očích policie ČR vzbuzovat podezření z trestného činu,“ uvedl ekonomický ředitel podniku Michal Gaube, který je v současné době pověřen vedením státního podniku.

Lesy ČR již v prosinci 2012 vydaly policii na její žádost veškerou dokumentaci k veřejným zakázkám, na základě které byly podepsány smlouvy se společnostmi dynn a.s. a TIME IMPORT a.s.

Podle informací TV Nova probíhá rozsáhlá prohlídka také v domě lobbisty Jiřího Harta, který mimo jiné sedí v dozorčí radě společnosti Dynn a.s.

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články