Lexus chce z peněženek bohatých více peněz, konečně nabídne kabriolet

27. 7. 2009 – 13:58 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Lexus chce z peněženek bohatých více peněz, konečně nabídne kabriolet
Foto: Lexus | zdroj: NašePeníze.cz

Všechny prémiové značky, Mercedes-Benz, BMW, Audi i Volvo, nabízejí modely s plátěnou i pevnou stahovací střechou. Poslední prémiovou značkou bez kabrioletu byl japonský Lexus. Už to ale neplatí, na trh přišel jeho model IS 250C.


Poslední přírůstek do nabídky kabrioletů se prodává od 1 milionu 289 tisíc korun. „Model je postaven na základě sedanu IS 250, cílem konstruktérů bylo postavit čtyřmístný vůz s pevnou zatahovací střechou, jemuž by zůstal veškerý komfort manažerského auta,“ řekl Profitu mluvčí značky Petr Žemlička. Vozu byl ponechán sportovní dynamický design, přibyl vyztužený podvozek a některé části karoserie. Čelní sklo má takzvané akustické provedení, aby se co nejvíce omezil hluk v kabině při jízdě se staženou střechou. Ta se dokáže sklopit do kufru na povel tlačítka během 20 sekund. Přitom spolupracuje se zadními parkovacími senzory, takže prý při sklápění nemůže narazit na případnou překážku.

-
Porsche 911 si můžete i půjčit! Jak na drahý, ale úchvatný zážitek?
- Milionářů je ve světě díky krizi méně a stále ubývají
- Senát schválil zrušení knihy jízd pro malé a střední podnikatele
- Škoda auto chce vyrábět Superb na elektrický pohon

O pohon auta se stará benzinový šestiválec o objemu 2,5 litru. „Lexus IS 250C je určen úspěšným podnikatelům, kteří chtějí kombinaci otevřeného sportovního auta pro léto a manažerského sedanu s ocelovou střechou pro zimu. S nataženou střechou totiž poskytuje veškerý komfort standardního sedanu,“ tvrdí Žemlička.


Více na Profit.cz


Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články