Majitelé aut poškozených kroupami zbytečně platí až desítky tisíc navíc za jejich opravu

30. 8. 2010 – 11:57 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Majitelé aut poškozených kroupami zbytečně platí až desítky tisíc navíc za jejich opravu
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Majitelé aut zbytečně platí přemrštěné částky za opravu svých vozidel poškozených kroupami.

Levnější a jednodušší varianta - metoda fix&save - jim totiž není známa. Standardně se při poškození aut kroupami využívají pouze dvě možnosti.

Na škodu způsobenou živelnou katastrofou lze uplatnit havarijní pojištění. Vzhledem ke skutečnosti, že někteří vlastníci vozidel tento typ pojištění nemají, je další možností nechat si vůz opravit v servisu na vlastní náklady. Poplatky za tyto služby se však mohou vyšplhat až na desítky tisíc korun. Pro opravny je totiž jednodušší i výhodnější celé díly zbrousit, vykytovat vozidlo přelakovat, eventuelně vyměnit celé díly, než se zabývat dílčími opravami.

Existuje přitom mnohem levnější, rychlejší a šetrnější varianta -metoda fix&save neboli oprava bez nutnosti lakování. Profesionálně tuto službu poskytuje jen několik firem na českém trhu, zejména firma Hödlmayr. Ta má s metodou fix&save dlouholeté zkušenosti, speciálně vyškolený mezinárodní tým techniků ji zajišťuje již od roku 1995. Metoda fix&save (nebo také Riola) je nejrychlejší, nejšetrnější a nejefektivnější způsob opravy vozidla poškozeného kroupami. Poškozené části jsou vyrovnány a uvedeny do původního stavu. Podstatnou výhodou je, že vozidlo je opraveno bez nutnosti broušení, tmelení a lakování poškozených dílů. Nedojde tak ke snížení hodnoty vozidla. Opravu lze provést do 24 hodin. Celkové náklady na opravy metodou fix&save jsou až o 50% nižší než opravy v běžném servisu.

Roman Macháček, generální ředitel české pobočky společnosti Hödlmayr k situaci po krupobití v Praze dodává: "Jsme schopni zajistit opravy desítek automobilů denně. Na našich pobočkách v zahraničí máme navíc další specialisty, kteří jsou o situaci informováni. V případě potřeby jsou schopni okamžitě přijet a pomoci nám zajistit opravy v neomezeném rozsahu." Otázkou však zůstává kolik lidí se o této, v zahraničí běžné technologii, dozví a zda již dnes nedají své auto opravit do klasického autoservisu, kde zaplatí nesrovnatelně vyšší částky. Více informací o službě i o firmě je možné získat na stránkách http://www.hoedlmayr.com/cze a http://www.fixandsave.com.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články