Majitelé Osobního účtu České spořitelny pomohli nízkoprahovým klubům získat 1,8 mil. Kč

29. 4. 2010 – 13:02 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Majitelé Osobního účtu České spořitelny pomohli nízkoprahovým klubům získat 1,8 mil. Kč
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Téměř 1,8 milionu Kč získají díky majitelům Osobního účtu České spořitely nízkoprahové kluby, volnočasová sdružení pro děti mládež.

Od 1. ledna do 5. dubna 2010 se uskutečnila kampaň, při které Česká spořitelna věnovala 60 Kč z každého nově otevřeného Osobního účtu ve prospěch 54 nízkoprahových klubů, které po celé České republice provozuje Charita ČR, dlouhodobý partner Nadace České spořitelny. Klienti během tří měsíců sjednali téměř 30 tisíc účtů.

„V oblasti našich sociálně zodpovědných aktivit se zaměřujeme na tři základní pilíře – vzdělávání, pomoc lidem v nouzi a na udržitelný rozvoj. Sociální práce, kam patří i nízkoprahové domy, je nedílnou součástí naší strategie. Kluby plní jak vzdělávací tak preventivní funkci,“ uvedla Klára Gajdušková, ředitelka úseku firemní komunikace České spořitelny. „Chtěli bychom poděkovat všem klientům, kteří tuto iniciativu podpořili tím, že si založili Osobní účet. Přispěli na dobrou a potřebnou věc,“ dodala Klára Gajdušková.

Nízkoprahové kluby budou moci prostředky využít podle svého uvážení. Zásadní význam nízkoprahových klubů spočívá v jejich poradenské a preventivní činnosti – umožňují dětem a mládeži popovídat si nebo se svěřit se svými problémy a zároveň se snaží bránit tomu, aby se do obtížných situací vůbec dostali. Kluby nabízejí, vytvářejí a organizují pro své členy jak volnočasové aktivity, tak poradenství a sociální servis.

Česká spořitelna vyčlenila prostředky (60 Kč) z každého nově otevřeného Osobního účtu. Vedle standardního Osobního účtu banka nabízí ještě variantu pro studenty od 15 do 30 let (Osobní účet ČS Student) a variantu pro děti ve věku od 8 do 15 let (Osobní účet ČS Junior). Osobní účet umožňuje variabilní nastavení služeb a produktů. Klienti mají na výběr ze 13 volitelných služeb, k nejoblíbenějším kombinacím patří debetní karty, všechny výběry z bankomatů v rámci České spořitelny zdarma a telefonické a internetové bankovnictví SERVIS 24. Osobní účty České spořitelny má více než 1,8 miliony klientů.

Nadace České spořitelny je generálním partnerem Charity ČR od roku 2004, kdy převzala štafetu partnerství po České spořitelně. Ve spolupráci s Charitou ČR se dosud finančně podílela na uskutečnění více než 60 záměrů, především v domovech pokojného stáří, zařízeních pro handicapované, azylových domech pro matky v tísni nebo právě nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež.

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,350 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články