Penumbra - Overture našla vydavatele
zdroj: tisková zpráva

Penumbra - Overture našla vydavatele

2. 10. 2006 20:20 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Vydavatele původem z britských ostrovů si našla budoucí série epizodických first-person akčních dobrodružných her/adventur pro PC s názvem Penumbra - Overture.

Našli ho vlastně její tvůrci, švédské vývojářské studio Frictional Games a tím vydavatelem je společnost Lexicon Entertainment. Penumbra - Overture využívá technologii 3D enginu vyrobeného přímo v dílnách Frictional Games. První epizoda, jejíž vydání se předpokládá v průběhu prvního kvartálu příštího roku, vás zavede do jakéhosi podzemního zařízení kdesi v Grónsku. Ocitnete se tam prý úplně sami, zmateni a navíc ještě bez možnosti dostat se pryč. V pořádku tu ale není více věcí. Nikde není ani živáčka a přeci jsou tu slyšet takové divné zvuky...

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ale zpět na začátek. Hlavní postavou příběhu, kterou ztvárníte, je jistý Philip. Dva týdny poté, co mu zemře matka, tento chlapík obdrží dopis od svého otce, s nímž se sice nikdy nesetkal, ale kde se píše o tom, aby z bezpečnostní schránky vyzvedl knihu a tu pak spálil. Philip zaujat nálezem žádost ignoruje a knihu pečlivě studuje, načež v ní objevuje různá vodítka, která ukazují na nějaké místo v Grónsku, kam se po usilovném promyšlení rozhodne vydat. Aniž by se na svou cestu pořádně připravil, přijíždí do Grónska a okamžitě se ztrácí ve vánici. Na pokraji vyčerpání a skoro šílený z podchlazení najednou naráží na podivný kovový poklop. V přesvědčení, že našel to, co hledal, Philip vstupuje do neznáma a od této chvíle začíná jeho boj o přežití.

Penumbra - Overture slibuje velmi intuitivní a povzbudivou hratelnost s využitím speciální pohybové interakce myši, díky níž budete moci otevírat, tahat, tlačit či jinak manipulovat s věcmi podobným pohybem, jakým byste to dělali ve skutečnosti. Abyste se s tímto systémem naučili zacházet, bude hra obsahovat tutoriál. V průběhu hraní nenarazíte na nikoho, s kým byste si mohli pokecat a zjistit, co se vlastně děje. To, oč jde, se budete dozvídat prozkoumáváním svého okolí, z rádia, poznámek či knih, které najdete všude možně. Tak úplně opuštěné to místo ale také nebude. Těšit se můžete na setkání s příšerami opravdu příšernými. Ač tato hra není o tupém násilí, boji se nevyhnete a nepřátelé budou mít tuhý kořínek. Zbraně tu mají být až jako ta poslední možnost. V nejlepším případě se vám podaří svého pronásledovatele omráčit alespoň na tak dlouho, abyste se mohli ukrýt. Kolem vás bude spousta předmětů, které budete moci použít ve snaze protivníka zastavit.
zdroj: PR

korgull

Nejnovější články