Proč by měli hráči vyrazit na Invex-Digitex?
zdroj: tisková zpráva

Proč by měli hráči vyrazit na Invex-Digitex?

10. 10. 2006 11:11 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Kvůli prezentaci dvou českých her, show časopisu, přednáškám vývojářů, progamingovým akcím a osahání ovladače Wii.

Mnozí z vás asi v těchto dnech pečlivě zvažují, jestli se mají vypravit do Brna na veletrh Invex-Digitex. Po mé včerejší návštěvě musím dát všem pochybovačům za pravdu, že z pohledu hráče skutečně za moc nestojí, protože se oproti posledním ročníkům nijak výrazně nezměnil. Dosud nevydané PC tituly jsem zde (narozdíl od Games Convention v Lipsku) našel vlastně jenom dva, oba logicky českého původu – Alpha Prime a ArmA: Armed Assault. Druhá jmenovaná hra se však na daném počítači poměrně trhala, nicméně to se snad už nebude opakovat při oficiální předváděčce pro veřejnost naplánované na středu 12:30 u stánku IDEA games (thx Armacz.com). Součástí Invexu-Digitexu je samozřejmě řada míst, kde lze osahat konzole/handheldy PS2, PSP, Nintendo DS či Xbox 360. Pouze pro majitele novinářských akreditací je pak přístupné ještě Wii, které pro mě bylo tím nejzajímavějším z celého veletrhu (viz níže).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Nechybí ani prezentace některých herních časopisů. Papírové Doupě si se svou show udělalo dobré jméno a i ta jejich letošní působí atraktivně, byť od té loňské se příliš neliší. Nabízí možnost zakoupit starší čísla levněji nebo si některá vzít dokonce zdarma, potkat všechny členy redakce, zúčastnit se soutěží/hříček a na zdi umístěné širokoúhlé televizi shlédnout permanentně promítané herní trailery. Level s OPSM2 jsou zastoupeni pouze standardním stánkem a SCORE chybí úplně, protože jeho tvůrci prý místo velkolepé show raději vynaloží finanční prostředky a svůj čas ke zdokonalení samotného časopisu. S absencí těchto plátků souvisí také to, že oba tento týden honí uzávěrku, kdy jejich redaktoři prožívají nejrušnější období v měsíci a nemohou tím pádem jančit před zástupy fanoušků na pódiu v Brně, i pokud by náhodou chtěli :)

Společnost ProGamers na Invexu-Digitexu pořádá mistrovství ČR v počítačových hrách. Koneckonců právě progameři si budou Invex užívat více než ti řadoví hráči, třeba díky velkému plátnu, kam jsou promítány záznamy ze síťových bitev. Dále na můžete mrknout na údajně nejvýkonnější počítač v ČR, jak si dává 3DMark 2006, zahrát si karty Magic the Gathering (i jiné), koupit výhodněji nějaké hry, sem tam potkat známé tváře, zadarmo zablbnout u stolního fotbálku či zaskákat na trampolíně. Na jednu stranu to vypadá, že toho je celkem dost, ale nebýt srazu s přáteli, většinu pondělí bych se nudil. Ve středu a čtvrtek zpestří program v pavilonu D konference Digitex Developer Point, kde zazní přednášky od zástupců Bohemia Interactive, Altar Games a dalších vývojářských firem. Jestli vás Digitex láká, připravte si v úterý 500,- Kč na vstup a od středy pak o tři stovky méně - více informací na homepage.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Díky press-kartě (a příslušnosti k TISCALI Games :) jsem si na Invexu-Digitexu mohl vyzkoušet chystanou konzoli Wii a speciálně pro ní připravené tituly, které mi ochotně předvedl Josef Kantor, ředitel Conquestu (distributor Nintenda v ČR). Jako první přišli na řadu Wii Sports, kolekce pěti sportů (tenis, baseball, golf, box a bowling), které budou automaticky dodávány v balení s přístrojem. Osobně mě nejvíce bavila prvně jmenovaná disciplína. Dali jsme si čtyřhru a ačkoliv umělou inteligencí ovládaní spoluhráči se do hry moc nezapojovali a jeden mi i vybral na síti jasný aut (ale což, to se stává i v reálu), u hry jsem se neskutečně bavil a, ostatně jako u všech titulů, jsem byl překvapen opravdu dobrými snímacími schopnostmi ovladače.

Poté přišel na řadu WarioWare: Smooth Moves, který kombinuje asi dvě stovky vzájemně nesouvisejících miniher, kdy každá trvá jen pár sekund. Jde třeba o to napumpovat míč k prasknutí, nacpat babičce protézu do pusy, plácnout mouchu nebo dávat si pac se psem. Je to všechno celkem příjemné, ale tak nějak si nedovedu představit, že bych si to koupil jako regulérní hru... Narozdíl od The Legend of Zelda: Twilight Princess, jednoho z nejočekávanějších hitů pro Wii. Oproti předchozím dvěma se při hraní využívá i nunchak, kupříkladu na přitahování návnady prutem nebo zaměřování lukem. Kromě rybaření na loďce jsem měl možnost odehrát úroveň zvanou Dungeon zakončenou soubojem s bossem. Zelda se mi zatím jeví jako hodně nápaditá a variabilní third-person akční adventura.
zdroj: vlastní

moolker

Nejnovější články