Malé firmy mohou získat dotace na počítače? Jak na to?

23. 10. 2009 – 8:31 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Malé firmy mohou získat dotace na počítače? Jak na to?
Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Projekty malých a středních podnikatelů z oblasti rozšiřování či zavádění informačních a komunikačních technologií si mezi sebe tentokrát mohou rozdělit půl miliardy korun. Předkládání žádostí o dotaci z evropského programu ICT v podnicích vyhlásilo Ministerstvo průmyslu a obchodu.


Příjem žádostí poběží od 1. ledna do 15. října 2010. Již nyní však podnikatelé mohou své záměry konzultovat s odborníky agentury CzechInvest.

Podnikatelé mohou získat dotaci minimálně 350 tisíc a maximálně 20 milionů korun na jeden projekt. Záměry musí být uskutečněny mimo hlavní město Prahu. Kromě podniků ze zpracovatelského průmyslu, z výzkumu a vývoje a ze strategických služeb mohou nyní žádat i subjekty zaměřující se na úpravu odpadů, výstavbu bytových i nebytových budov nebo vydavatelství.
Žádat mohou také firmy provozující vydavatelské činnosti, činnosti v oblasti informačních technologií, činnosti související se zpracováním dat a hostingem, činnosti související s webovými portály, výzkum a vývoj v oblasti přírodních a technických věd, či na oblast opravy počítačů a výrobků pro osobní potřebu a převážně pro domácnost.

„Hardware i software a související služby, například práci expertů nebo přístup k databázím, si mohou podnikatelé buď pronajmout, anebo i přímo koupit,“ uvedla pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová. V rámci druhé výzvy obdržel CzechInvest celkem 373 žádostí, nejvíce z Jihomoravského, Zlínského a Středočeského kraje.


Zelenou informační linka o programech podpory podnikání 800 800 777
Regionální kanceláře jsou v každém krajském městě, jejich seznam je možné stáhnout na http://www.czechinvest.org/regionalni-kancelare

Kurzy

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články