mBank přitvrzuje a zavádí poplatky

10. 7. 2016 – 20:40 | Banky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

mBank přitvrzuje a zavádí poplatky
Foto: mBank | zdroj: NašePeníze.cz

Nový sazebník poplatků čeká na klienty již v září. Mnoha klientům se postupy banky vůbec nelíbí. Poplatky se nyní budou týkat výběrů z bankomatů, ale i zahraničních plateb. 

Banka umožní od září neomezený počet výběrů z jakéhokoli bankomatu v Česku, stejně jako v zahraničí, zdarma. Podmínkou je však, že si klient vybere alespoň 1500 korun. Pokud vybere méně, pak zaplatí 29 korun za výběr.

Hranice 1500 korun bude nově platit také u účtování poplatku za měsíční vedení platební karty. mBank výrazně zpřísňuje dosavadní podmínky, když dnes klientům banky stačí v měsíci kartou utratit 500 korun, aby ji měli bez poplatku. Od září se tato suma tedy ztrojnásobí a kdo ji nesplní, zaplatí za vedení karty 29 korun měsíčně.

S velkou nelibou se setkalo zavedení poplatku za odchozí platby u spořicího účtu eMax. U něj jsou nyní všechny odchozí platby zdarma, od září bude zdarma jen první platba v měsíci a další (včetně převodů na účty v mBank) vyjdou na 29 korun. „Účel spořicích účtů spočívá ve střádání peněz, a ne v jejich časté útratě,“ zdůvodňuje změnu banka.

Zdroje:
aktualne.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články