Mezi podnikatele se rozdělí dotace 1,5 miliardy korun na high-tech projekty

11. 3. 2010 – 17:02 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Mezi podnikatele se rozdělí dotace 1,5 miliardy korun na high-tech projekty
Dotace pro podnikatele na High-Tech projekty, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

V rámci dotačního programu ICT a strategické služby se mezi podnikatele a firmy rozdělí 1,5 miliardy korun, které budou směřovat na high-tech projekty. Informovala o tom ve čtvrtek agentura CzechInvest.

„Tato, v pořadí již třetí výzva k předkládání žádostí z programu ICT a strategické služby je určena podnikům všech velikostí, tedy i velkým společnostem, které se chystají rozšířit nabídku informačních a komunikačních služeb, potřebují získat finanční a lidské zdroje pro svůj rozvoj,“ řekl Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest. Podle jejích slov je dotace vhodná pro firmy, které plánují investici do technologické infrastruktury anebo se chystají založit či dále rozvíjet centrum sdílených služeb nebo high-tech opravárenské centrum.

Podniky mohou žádat o dotaci 1,5 až 100 milionů korun. V regionech, které jsou postiženy hospodářskými problémy, je horní limit dotace zvýšen na 150 milionů korun. Žádosti o dotace bude agentura CzechInvest přijímat od 15. dubna 2010. Od čtvrtka je možné s agenturou konzultovat náležitosti podání žádosti o dotaci.

Podmínkou pro získání dotace je pro malé podniky nejméně půl milionu korun, pro středně velké podniky pak jeden milion korun a velké podniky musí investovat tři miliony. Současně bude muset žadatel o dotaci vytvořit nová pracovní místa, které budou souviset s projektem v rozsahu od tří do 40 pracovních míst podle velikosti podniku a typu podporované aktivity.

(Mediafax)

Kam dál?

- Dotace na podporu podnikání mohu ode dneška získat zemědělci

- Firmy mohou získat finanční podporu na prezentaci v zahraničí

- Firmy mohou od nového roku žádat dotace na informační systémy

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články