MF zahájilo prodej ČSA

5. 2. 2009 – 3:32 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

MF zahájilo prodej ČSA
ČSA | zdroj: NašePeníze.cz

Prodej představuje podíl ve výši 91,51% na základním kapitálu společnosti. Veřejné výběrové řízení bude konáno jako dvoukolové. První kolo bude kvalifikační, jediným kritériem ve druhém kole bude výše nabídnuté a garantované kupní ceny.

O výběru účastníků, kterým bude umožněno předložit závaznou nabídku na koupi majetkové účasti státu ve společnosti ČSA, bude rozhodovat Vláda ČR. Při svém rozhodování přihlédne k tomu, zda zájemce nepředstavuje bezpečnostní riziko (nepochází ze státu, který vláda považuje za rizikový z hlediska ochrany mezinárodního míru a bezpečnosti, boje proti terorismu a ochrany lidských práv) a současně, zda není přímo nebo nepřímo ovládán státními strukturami států, jejichž zahraniční a vnitřní politika představuje riziko pro bezpečnost České republiky a je v rozporu s bezpečnostními zájmy České republiky.

Součástí transakční dokumentace uzavírané s nabyvatelem majetkové účasti státu ve společnosti ČSA budou i závazky nabyvatele ve vztahu k zachování letiště Praha - Ruzyně jako domovského letiště, k provozování letecké dopravy jako hlavního předmětu podnikání společnosti, k zachování celkové úrovně bezpečnosti letového provozu společnosti a k zachování statutu společnosti jako národního, resp. evropského dopravce.

Lze předpokládat, že vítěz veřejného výběrového řízení bude znám nejpozději do 30. září 2009.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články