Microsoft a Nokia budou spolu vyvíjet technologie pro mobily

13. 8. 2009 – 7:22 | Věda a technika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Microsoft a Nokia budou spolu vyvíjet technologie pro mobily
Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Firmy Microsoft a Nokia budou spolupracovat na nasazení mobilní verze kancelářského softwaru firmy Microsoft (Microsoft Office Mobile) a dalšího softwaru a služeb pro komunikaci a spolupráci do inteligentních mobilních telefonů firmy Nokia.


Světový gigant ve vývoji softwaru firma Microsoft a největší světový výrobce inteligentních mobilních telefonů (tzv. smartphones) firma Nokia uzavřely partnerství, jehož cílem je přinést špičkové technologie a řešení i do oblasti mobilních komunikací a zvýšit tak produktivitu práce s mobilními zařízeními.

- Smartphone Nokia E52: Mobilní telefon, který na jedno nabití vydrží měsíc

Pro obě společnosti je to vůbec poprvé, kdy uzavřely partnerství podobného charakteru a rozsahu.

V rámci partnerství bude kancelářský software firmy Microsoft pro mobilní telefony (Microsoft Office Mobile) spolu s dalším softwarem firmy Microsoft pro komunikaci a spolupráci, nasazen do mobilních telefonů firmy Nokia, které využívají operační systém Symbian.

Tato řešení budou dostupná pro celou řadu různých typů inteligentních mobilních telefonů Nokia, včetně řady přístrojů Nokia Eseries určených primárně pro firemní uživatele. Obě společnosti budou také svá řešení prodávat firmám, poskytovatelům služeb mobilní komunikace i jednotlivcům.

Příští rok hodlá společnost Nokia začít dodávat své inteligentní mobilní telefony s nainstalovanou aplikací Microsoft Office Communicator Mobile. Do budoucna pak přibudou další aplikace MS Office, včetně nových služeb, jako například:

Možnost prohlížení, úprav, vytváření a sdílení dokumentů MS Office na několika zařízeních a několika místech současně, díky optimalizovaným verzím aplikací Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel a Microsoft OneNote.

Možnost zasílání rychlých zpráv (instant messaging) v rámci firmy a optimalizované služby v oblasti telefonních konferencí a spolupráce díky aplikaci Microsoft Office Communicator Mobile.

Přístup z mobilního telefonu do intranetových a extranetových portálů postavených na technologii Microsoft SharePoint Server.


Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články