Miliardář Radovan Vítek skupuje dluhy Sazky, chce ji poslat do insolvence

17. 12. 2010 – 19:17 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Miliardář Radovan Vítek skupuje dluhy Sazky, chce ji poslat do insolvence
Bankovní pohledávky byly splatné ve čtvrtek a v pátek. Ani jednu z nich Sazka nezaplatila, Foto: Sazka | zdroj: NašePeníze.cz

Finanční trápení loterijní společnosti Sazka se může už za měsíc dostat do finální fáze, miliardář Radovan Vítek, který je jejím největším věřitelem totiž v pátek prohlásil, že ji klidně pošle do insolvence. Informoval o tom server iHNed.cz.

"Budu trvat na tom, aby Sazka zaplatila. Nebudu nikoho vyzývat k placení, očekávám, že dlužník zareaguje sám. Smlouvy se mají dodržovat," řekl exkluzivně serveru iHNed.cz finančník Vítek. Oficiálně potvrdil, že vedle pohledávky Raiffeisenbank, kterou koupil minulý týden, převzal ve čtvrtek i dluh Sazky vůči Komerční bance ve výši 430 milionů korun. Kromě toho má v rukou i směnky zhruba za 60 milionů.

Bankovní pohledávky byly splatné ve čtvrtek a v pátek. Ani jednu z nich Sazka nezaplatila. A ani nemůže, jak serveru iHNed.cz řekl Martin Ulčák. "Sazka má v této chvíli k dispozici něco do dvou set milionů," řekl Ulčák. Ale Vítkovy již splatné pohledávky tuto sumu převyšují minimálně čtyřnásobně.

Martin Ulčák, dlouholetý kamarád šéfa Sazky Aleše Hušáka a za komunismu předseda Socialistického svazu mládeže, serveru iHNed.cz potvrdil, že se ujal záchrany Sazky. Přichystal záchranný plán a jedná s bankami, držiteli dluhopisů a obchodními partnery o nové podobě vztahů. Sazka musí zprůhlednit svoje finanční toky a zajistit věřitelům a obchodním partnerům kontrolu nad nimi.

Jenže na to má maximálně necelý měsíc. Radovan Vítek totiž v pátek serveru iHNed.cz řekl, že Sazku klidně pošle do insolvence.

"Zítra jedu na dovolenou do Karibiku. Až se vrátím, podám insolvenční návrh. Je mi to jedno," řekl Vítek.

-David Vandrovec,MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články