Ministerstvo dopravy prověřuje údajně podvodné smlouvy v ČD

20. 3. 2009 – 8:06 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ministerstvo dopravy prověřuje údajně podvodné smlouvy v ČD
Foto: sxc | zdroj: NašePeníze.cz

Z Českých drah se někdo jménem firmy z Dominikánské republiky pokouší vyvést 15 miliard korun. Podle ČD i ministerstva dopravy jde o podvod. Všechny smlouvy jsou podle nich opatřeny falešnými podpisy zaměstnanců drah. Infovala o tom televize Nova.





- ČSOB Pojišťovna loni odhalila podvody za 40 milionů
- Pozor na podvodné slíbení dotací z EU na výstavbu domů za úplatu!

V lednu společnost Power Investment Group nejprve požadovala po ČD zaplatit 122 milionů korun za něco, co si údajně neobjednaly. Dráhy jí odmítly zaplatit. \"Vnímáme to jako jednoznačný podvod na České dráhy. Právě proto jsme už v únoru sami podali trestní oznámení na polici,\" řekl mluvčí drah Ondřej Kubala.

Podle smluv se ČD zavázaly firmě Power Investment Group po dobu deseti let splácet 1,5 miliardy korun za vybudování skladovacích prostor a další služby. Dráhy tvrdí, že takovou smlouvu neuzavřely. Kubala televizi řekl, že podpisy na smlouvách jsou padělané. Zástupce Power Investment Group František Němec televizi řekl, že smlouvy jsou pravdivé.

Podle vedoucího Provozní jednotky ČD Miroslava Noska dráhy s firmou několikrát jednaly, ale žádnou smlouvu nepodepsaly. Příští týden začne případ šetřit policie, uvedla Nova.


Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články