Ministerstvo financí ruší zálohy na daň z příjmů

27. 2. 2009 – 9:27 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ministerstvo financí ruší zálohy na daň z příjmů
Foto: sxc.hu | zdroj: NašePeníze.cz

Ministerstvo financí rozhodlo o zrušení povinnosti zálohovat daně z příjmů fyzickým a právnickým osobám. Tento krok patří do souboru opatření Národního protikrizového plánu vlády.


Rozhodnutí se vztahuje pouze na fyzické osoby s příjmy z podnikání a z jiné samostatné výdělečné činnosti a právnické osoby, pokud k 1. prosinci 2008 neměly zaměstnance nebo zaměstnávaly nejvýše 5 zaměstnanců. \"Jedná se o další opatření s cílem podpořit efektivnější nakládání s finančními prostředky v podnikatelském sektoru,\" uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

- Národní ekonomická rada připravila dva scénáře, podpoří vědu a vzdělání
- MPO uvolní v roce 2009 více peněz pro malé a střední podniky
-
Podnikatelům vadí časté změny legislativy a daně


„Vláda nechce předkládat soubor velmi populistických a nákladných opatření tak, jak jsme tomu svědky z některých opozičních lavic. Shodli jsme se, že na příjmové straně rozpočtu jsou prioritami našeho snažení zaměstnanost a posílení domácí poptávky, těmi nástroji bude nástroj zrychlených odpisů a chceme se zaměřit na usnadnění zaměstnávání pracovní síly, která poprvé nastupuje do pracovního procesu. Budeme hledat nástroj v odečitatelné položce ze základu sociálního pojištění,“ řekl před časem ministr financí Miroslav Kalousek

I přes poskytnutí krátkodobých stimulů ekonomiky nechce vláda upustit od dlouhodobých úkolů, jako jsou reformy zdravotního a penzijního systému.


Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články