Ministerstvo průmyslu podpoří podnikatele miliardou korun

3. 4. 2012 – 16:02 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ministerstvo průmyslu podpoří podnikatele miliardou korun
Cílem programu Rozvoj je podpora malých a středních podniků v regionech s vyšší mírou nezaměstnanosti., Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Podnikatelé z hospodářsky slabších regionů ČR budou mít od 10. dubna možnost získat až 20 milionů korun na nákup moderních technologií. Z rozvojového programu EU je nabídne ministerstvo průmyslu a obchodu, podnikatelé si celkem rozdělí miliardu korun, uvedl v úterý ministr Martin Kuba (ODS).

"V rámci programu je na realizaci projektů v hospodářsky slabších regionech České republiky vyčleněna miliarda korun. Ministerstvo průmyslu a obchodu tak chce směrovat podporu zejména tam, kde je nejvíc prospěšná," sdělil ministr.

Rozvojový program, který je součástí unijního programu Podnikání a inovace, měl původně skončit v půli letošního ledna. Kvůli technickým problémům aplikace eAccount a následné optimalizaci systému byl však odložen.

Cílem programu Rozvoj je podpora malých a středních podniků v regionech s vyšší mírou nezaměstnanosti. Nově to jsou také okresy Český Krumlov, Nymburk, Příbram, Žďár nad Sázavou a Olomouc. Dotace mají pomoci firmám udržet nebo ještě lépe rozšířit počty pracovních míst.

"Program je druhý nejvyhledávanější, zatím jsme z něj podnikatelům proplatili čtyři miliardy korun," uvedl ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje ministerstva Petr Očko.

"Registrační žádosti budeme přijímat od 10. dubna do 17. dubna,“ doplnil ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek s tím, že projekty, které evropskou podporu nezískají, agentura automaticky zařadí mezi čekatele na podporu z následných unijních projektů.

-Ondrej Fér | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,360 23,540
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články