Mobilní bankomat bude zajíždět do vesnic

20. 9. 2010 – 12:03 | Banky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Mobilní bankomat bude zajíždět do vesnic
Mobilní bankomat nabídne také další možnosti. Kromě výběru hotovosti a dotazu na zůstatek přes něj lze zadávat platební příkazy, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Poštovní spořitelna bude po Česku jako první česká banka jezdit s mobilním bankomatem. V pondělí o tom informovala mluvčí spořitelny Denisa Salátková.

Era mobilní bankomat - speciálně upravená dodávka s vyškolenými pracovníky bude jezdit do míst, kde jinak lidé nemají možnost bankomaty využít.

"Naší snahou je nabídnout klientům co nejsnadnější přístup k hotovosti – kdykoliv a kdekoliv. Proto jsme se rozhodli otestovat tuto novinku, kterou ocení například návštěvníci prodejních výstav, hudebních festivalů a podobných akcí. Pokud bude mít úspěch, chtěli bychom mobilní bankomaty v budoucnu vysílat pravidelně právě do míst, kde lidé jinak nemají možnost jednoduše peníze vybrat," prohlásil Martin Čížkovský, který je zodpovědný za síť bankomatů ČSOB a Poštovní spořitelny.

 

TIP: O zapomenuté peníze v bankomatu přijdete

 

Era mobilní bankomat nabídne kromě klasických funkcí také další nadstandardní možnosti. Kromě výběru hotovosti a dotazu na zůstatek přes něj lze zadávat platební příkazy, změnit PIN karty, platit za služby mobilních operátorů nebo si dobít kredit do mobilu, koupit si cestovní pojištění nebo si objednat některý z úvěrových produktů. Díky přítomnosti obchodního zástupce ve voze je navíc možné přímo sjednat vybrané bankovní produkty

Mobilní bankomat umístila na vybrané hudební festivaly už loni Česká spořitelna (ČS). Letos zájem o služby mobilního bankomatu ČS výrazně vzrostl, návštěvníci festivalů v něm provedli na 5300 výběrů v celkovém objemu 6,3 milionu korun. Průměrná výše jednoho výběru letos činila 1200 korun.

Poštovní spořitelna, která je součástí Československé obchodní banky (ČSOB), obsluhuje na dva miliony klientů. Ti mají k dispozici více než 760 bankomatů a celkem 13 depozitních bankomatů, které umožňují vkládání hotovosti.

-Filip Sušanka, Mediafax

Kam dál?

- Co dělat když vám bankomat nevydá peníze, ale strhne je z účtu?

- Na bankomatech se opět objevily falešné čtečky - Nejčastější fígle podvodníků

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články