Vyladění plného Need for Speed: Most Wanted
zdroj: tisková zpráva

Vyladění plného Need for Speed: Most Wanted

26. 11. 2005 23:23 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Několika základním tipům, jak si vyladit demo Need for Speed: Most Wanted, jsme se už věnovali.

Na TweakGuides dali dohromady docela solidní příručku pro plnou verzi hry s podrobným popisem jednotlivých nastavení. Ke konci také zmiňují tipy, které jsou určené jen pro pokročilé uživatele a týkají se editace registrů operačního systému Windows XP přes regedit. Víkendoví uživatelé si s tímhle pochopitelně dají pohov, tím spíš, že některé položky v klíči "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\EA GAMES\Need for Speed Most Wanted\" jako "g_PerformanceLevel", "SIZE" a "SwapSize" nejsou spolehlivě zdokumentovány.

Zásadní problémy se zasekáváním nebo zadrháváním by se v průběhu hry objevovat neměly. Jde však o graficky pokročilou hru, takže je potřeba počítat s nejméně 512 MB velkou RAM v PC a hlavně nemít na pozadí spuštěné programy, které by okupovaly velký prostor v paměti. Typicky nemít současně otevřeno 20 oken internetového prohlížeče a podobně. Zabijákem výkonu zůstalo i v plné verzi NFS:MW nastavení stínování, jehož detailnost je možné ovládat jednoduše v menu (možnosti: Off, Medium, High). Proč je tato vlastnost tak výpočetně náročná? To ukazuje tento obrázek, kde je mezi nastavením off / high propastný rozdíl.

Další dramatický dopad na výkon má Car Reflection Detail a Car Reflection Update Rate. Tyto položky říkají, jak komplexním způsobem má grafická karta na lesklé karoserii auta odrážet okolní prostředí, jako jsou domy, stromy a tak dále. Nenastavují se tím ale jenom odrazy na vašem autě, ale na všech autech. Takže čím více jich je v dohledu, tím více narůstá náročnost a kvůli tomuto nastavení může výkon nepěkně kolísat (porovnání tohoto efektu je zde). Mimochodem, nějací nadšenci vytvořili půlmegový patch, který má standardní plnou verzi NFS: MW přeměnit do Black Edition prodávané pouze v USA, kde je pár bonusů a aut navíc (ale zatím není potvrzena jeho funkčnost). K dispozici je také program Car Compare (3 MB) pro srovnání parametrů různých vozidel přesně jako v minulých dílech.

zdroj: TweakGuides

cappy

Nejnovější články