Na brigádě v létě si letos vyděláte o dost víc

3. 5. 2018 – 8:53 | Práce | red | Diskuze:

Na brigádě v létě si letos vyděláte o dost víc
Ilustrační foto | zdroj: freeimages.com

Studenti si letos na letních brigádách vydělají i o dvacet procent víc z než vloni. Ekonomice se daří, je nízká nezaměstnanost a o letní brigády má zájem čím dál méně studentů. Míst je proto ve velkých městech dost a ti, kteří prací nepohrdnou, si mohou vydělat až 30 tisíc korun za měsíc.

Supermarkety, sklady nebo doručovací služby - ti všichni mají letos nouzi nejenom o zaměstnance ale i letní brigádníky. Jedním z důvodů je i to, že se studentům pracovat nechce.

"Ve velkém městě asi brigádu seženete normálně, i když žádáte chvíli předem, ale já jsem z malého města a tam když nejdete rok, minimálně tři čtvrtě roku dopředu, tak neseženete brigádu, protože už jsou ta místa zabraná," má jasno studentka Irena.

Nejvíce peněz si mohou studenti vydělat na odborných a administrativních pozicích, o jednu z nich má zájem i třiadvacetiletý student vysoké školy Lubomír. Nastoupit chce hned, jak dodělá zkoušky.

Díky rekordně nízké nezaměstnanosti je letos zájem o brigádníky ještě větší než loni. Některé firmy proto nabízejí sezónním zaměstnancům ještě vyšší hodinovou mzdu. Oproti loňsku je nárůst v rozmezí od deseti do dvaceti procent.

"My se například našim brigádníkům snažíme vyjít vstříc v tom, že jsme navýšili odměnu oproti loňsku, nyní si mohou vydělat až 120 korun za hodinu," říká mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Největší nouze je o brigádníky s alespoň částečnou kvalifikací. Stále více studentů se navíc chystá za letním přivýdělkem vycestovat do zahraničí.

Ideální čas na shánění letní brigády je podle odborníků nejpozději do konce května.

Zdroje:
MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články