Na české firmy začíná doléhat recese, obchodní partneři neplatí včas

6. 5. 2009 – 2:01 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Na české firmy začíná doléhat recese, obchodní partneři neplatí včas
Foto: sxc | zdroj: NašePeníze.cz

Na české firmy začíná doléhat recese i tím, že jim jejich obchodní partneři neplatí včas své závazky. Jenže kdo nezačne řešit nesplácené pohledávky včas, může se sám dostat na pokraj bankrotu. Klíčovým pracovníkům bank a firem pomohou tomuto scénáři zabránit konference a workshopy „Pohledávky, workouty a insolvence v době krize“.






- Šrotovné v České republice: tuzemské firmy jsou proti
- Firmy: Méně práce nemusí znamenat méně zaměstnanců
- Jak založit s.r.o. - společnost s ručením omezeným
- Privatizace: I po mnoha letech firmy dluží za privatizovaný majetek
- Druhotná platební neschopnost firem se zhoršuje, na špičce neplatičů je stát

Česko je v recesi a podle odhadů se z ní dostane nejdříve příští rok. V ekonomikách v recesi přitom vždy stoupá objem nesplácených pohledávek. Takové pohledávky za klienty či obchodními partnery musí řešit banky, podniky, leasingové společnosti a další ekonomické subjekty. Kdo se s nesplácenými pohledávkami dostatečně rychle nevyrovná, může se sám dostat do existenčních problémů.

\"Druhotná platební neschopnost\"


Na rozdíl od podobné krize špatných pohledávek z druhé poloviny devadesátých let, nemohou tentokrát české firmy počítat s pomocí státu. Tehdy na sebe nesplácené pohledávky bank a některých podniků převzal stát prostřednictvím transformačních institucí. Dnes se budou muset firmy spolehnout samy na sebe, především na znalosti svých pracovníků v oblasti práva, daní, krizového a finančního řízení či trhu nemovitostí a dražeb.

Naučte se odolat krizi


Klíčoví pracovníci firem a bank budou moci tyto znalosti získat na konferenci a následných workshopech „Pohledávky, workouty a insolvence v době krize“, která se uskuteční v Praze od 1. do 3. června 2009. Na konferenci vystoupí renomovaní experti, například Luděk Niedermeyer ze společnosti Delloite, Edita Ševcovicová ze společnosti Fučík&partneři, Kamil Ziegler ze společnosti ECM Group, Jiří Klumar z PriceWaterhouseCoopers či Jiří Prokop z Ernst&Young.


Více na Profit.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články