Na Moravě se budou rozdávat dotace na kotle

11. 6. 2012 – 12:28 | Energie | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Na Moravě se budou rozdávat dotace na kotle
Ministerstvo si od projektu na Ostravsku slibuje, že lidé začnou své domy vytápět způsobem, který je více šetrný k životnímu prostředí, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Rada Moravskoslezského kraje schválila vyhlášení druhé výzvy k příjmů žádostí o dotace na ekologické kotle. Příjem žádostí bude zahájen o víkendu 16. – 17. června, informovala mluvčí krajského úřadu Šárka Vlčková.

Dotace se týkají výměny stávajících ručně plněných kotlů na tuhá paliva za nové nízkoemisní automatické kotle na uhlí, biomasu nebo uhlí a biomasu.

"První výzva ukázala, že o tento dotační program je ze strany občanů Moravskoslezského kraje nebývale velký zájem a je zacílen správným směrem, proto se Moravskoslezský kraj s ministerstvem životního prostředí společně dohodli na potřebě navýšit finanční prostředky alokované pro vyhlašovanou 2. Společnou výzvu," uvedla mluvčí.

Na dotace Moravskoslezský kraj spolu s ministerstvem vyčlenili celkem 40 milionů korun. "Oproti 1. vyhlášené výzvě je změněna maximální výše dotace na 40 tisíc korun, což je výsledkem snahy podpořit výměnu o dalších cca 1000 kotlů na území Moravskoslezského kraje," doplnila Vlčková.



„Po ukončení příjmu žádostí v rámci pilotní 1. Společné výzvy jsme vyhodnotili její průběh a dospěli jsme k závěru, že je žádoucí v některých oblastech upravit podmínky tohoto dotačního programu. Mezi uvedené změny patří zejména rozšíření typů podporovaných kotlů kromě kotlů na uhlí nebo uhlí a biomasu, také o kotle čistě na biomasu, dále bude možno podat osobně pouze jednu žádost, a to pouze na jednom z podacích míst, kterými jsou z důvodu zlepšení dostupnosti nejen Krajský úřad Moravskoslezského kraje, ale také nově Městský úřad Třinec," informoval náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,470 23,650
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články