Naspořit na důchod vám může pomoct zaměstnavatel

30. 3. 2014 – 20:28 | Penze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Naspořit na důchod vám může pomoct zaměstnavatel
Celkově mohou zaměstnanci na povinných odvodech ročně ušetřit 9 320 Kč, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Tvorba rezerv na penze pomocí životního pojištění nebo penzijního spoření je podporována státem ve formě daňových výhod. Stejně tak stát podporuje zapojení zaměstnavatelů do tvorby rezerv pro své zaměstnance. Pokud produkty odpovídají zákonným podmínkám, jsou příspěvky zaměstnavatelů osvobozeny od daně z příjmů a plateb sociálního a zdravotního pojištění.

Společný limit pro příspěvky zaměstnavatele na penzijní spoření i životní pojištění zaměstnanců je nastaven na 30 000 Kč ročně od stejného zaměstnavatele. Příspěvky do této výše jsou osvobozeny od daně z příjmů. Příspěvek, který zaměstnavatel uhradí na smlouvu životního pojištění nebo penzijního spoření zaměstnance, je do stejné výše osvobozen také od platby sociálního a zdravotního pojištění.

Celkově mohou zaměstnanci na povinných odvodech ročně ušetřit 9 320 Kč, a proto nepřipravujte se zbytečně o peníze, které vám stát formou daňových úlev nabízí.

Je mnohem výhodnější nechat si posílat vaše pravidelné spoření ve formě přímého příspěvku zaměstnavatelem, než je hradit z čisté mzdy.

Pokud si spoříte na penzi, informujte se u svého privátního finančního poradce, jak můžete využít podpory vašeho zaměstnavatele. Pomůže vám najít optimální řešení.

 

 

-Adam Babczynski, obchodní ředidelem pro korporátní klientelu Swiss Life Select.

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,460 23,640
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články