Návod, jak zchudnout

19. 3. 2015 – 21:06 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Návod, jak zchudnout
S radami k rychlému či účinnému zbohatnutí se člověk setká na každém kroku. Ovšem jak efektivně a spolehlivě zchudnout? Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Je jedno, kolik vyděláváte. S trochou šikovnosti dokáže zchudnout každý.

S radami k rychlému či účinnému zbohatnutí se člověk setká na každém kroku. Ovšem jak efektivně a spolehlivě zchudnout? Řada lidí se o to pokouší dnes a denně, ale nejsou dostatečně důslední. Přitom stačí jít za svým cílem cílevědomě a chudoba se dostaví naprosto spolehlivě.

Cest k chudobě je celá řada a jejich kompletní výčet není v lidských silách obsáhnout. Vynalézavost lidského ducha je nedozírná a každým dnem jsou inovativně zlepšovány způsoby chudnutí. Podívejme se tedy alespoň na ty nejčastější, nejspolehlivější a nejrychlejší.

Investiční životní pojištění

Investiční životní pojištění (stejně jako i další druhy životních pojistek) lze využít k zajištění příjmů a minimalizaci následků nenadálých událostí. Při trochu šikovnosti se s jeho pomocí dá ale i zchudnout. Nejlépe je k tomu využít asistenci podvodných finančních zprostředkovatelů páchajících „štorkoviny“ – uzavřou klientovi investiční životní pojistku na 30 let s jednorázovým vkladem veškerých finančních prostředků, ovšem předplacených na dva roky.

Tímto způsobem finanční zprostředkovatel odsaje klientovi peníze na svůj účet a klient spolehlivě a rychle zchudne. Ve třetím roce se na něj navíc obrátí pojišťovna s požadavkem zaplacení třetího roku pojištění ve výši poloviny jeho původního majetku. Klient je překvapen a pojišťovna má dobré právníky.

Využívání investičního životního pojištění ke zchudnutí je ale na ústupu. Klient k němu potřebuje asistenci finančního zprostředkovatele, a těch ochotných a schopných tímto způsobem hospodařit s klientským majetkem ubývá. Bez asistence na pobočce pojišťovny by se takovou smlouvu klientovi také dnes nejspíš již nepodařilo uzavřít.

Binární opce

Binární opce jsou poměrně novinkou na finančním trhu. Přinejmenším do České republiky a do povědomí veřejnosti až v nedávné době. Zato patří mezi spolehlivé prostředky zchudnutí, byť jejich poskytovatelé tvrdí něco jiného.

Princip binárních opcí je jednoduchý, a proto ho jednoduše pochopí i jednodušší lidé. A na ty jsou obchodníci binárních opcí zaměřeni především. U binárních opcí se „investor“ rozhoduje, zda kurs (prakticky čehokoli) bude za pár sekund, minut, hodin… vyšší, nebo nižší než nyní.

Přijmeme-li za svou teorii efektivních trhů, pak je budoucí vývoj 50:50. Přijmeme-li tvrzení reklamního letáku zprostředkovatele binárních opcí, tak pokud něco nějaký čas rostlo, poroste to nějaký čas i dál (z čehož matematickou logikou vyplývá, že pokud něco nějaký čas rostlo, už to musí růst až do skonání světa). Ovšem za sázku (u obchodníka, jehož nabídku jsem viděl) klient zaplatí 10 USD, a pokud vyhraje, získá 8 USD. Každou sázkou tak při přijetí teorie efektivních trhů tratí v průměru 1 USD, tedy 10 % investovaného kapitálu. Rychleji jde zchudnout snad jen v kasinu u rulety.

Záplatování záplat

Státní rozpočet si to dovolit může. Zatím… nejsme v Řecku. Jednat ale s osobními penězi stejným způsobem, jak hospodaří stát, je zaručená cesta k chudobě. Každoročně se zadlužit a dluhy splácet dalšími dluhy je zkratkou do dluhové pasti.

Žít si nad poměry (tedy na dluh lépe, než na kolik si člověk vydělá) vede k čerpání úvěrů, které jsou následně spláceny dalšími úvěry. Pro efektivní zchudnutí je vhodné našponovat půjčky u bank na maximum, na jejich splátky si půjčit u nebankovních institucí, pak se poohlédnout u nebankovních institucí horší pověsti a poslední půjčky čerpat v zastavárnách a u lichvářů.

Po půjčkách přicházejí exekuce, z nichž se lze vykoupit jen osobním bankrotem. Ten ovšem znamená přijít o všechno nebo pět let žít v chudobě. V obou případech je cíl – zchudnutí – naplněn.

Neplatit… to stačí

Nemusí se ale jednat pouze o úvěry. Stačí neplatit své závazky – plynárnám, elektrárnám, mobilnímu operátorovi, pronajímateli bytu… tato cesta je pomalejší než předlužení při čerpání úvěrů, ale dokáže být stejně spolehlivá. Na sankčních poplatcích a smluvních pokutách se i tyto závazky mohou vyšplhat do horentních částek.

Neomezené inkaso z účtu

Pro rychlé zchudnutí je vhodné také koncentrovat svůj majetek. Např. mít všechny volné peníze uložené na jednom bankovním účtu. Pak stačí některému z dodavatelů umožnit inkaso a nestanovit ve své bance strop. Stačí následná „chyba“ a místo 1000 Kč je zinkasováno 100 000 Kč a účet může zasvítit prázdnotou. V tomto případě by ale chudoba byla pouze dočasná, dodavatel by byl povinen peníze vrátit… otázka je kdy a zda se bude nutné soudit.

Ovšem inkaso z účtu může provést i zloděj. Umožnit mu cestu k penězům může zájemce o zchudnutí zodpovědným zadáváním citlivých údajů na podvodných stránkách a odpovídáním na podvodné spamové e-maily.

Jistý a vysoký výnos u likvidní investice

Výnos u většiny investic kolísá. Jednou vydělají více, jindy méně. Občas společnost či stát zkrachuje a nezaplatí za své dluhopisy, akcie se stanou bezcennými. To je riziko investic. Pokud ale investor nestrčí všechna vajíčka do jednoho košíku, skutečně zchudnout se mu nejspíš nepodaří a naopak si dlouhodobě bude moci lámat hlavu s vydělanými penězi.

Spolehlivé je ale přijmout nabídky společností, které tvrdí, že jejich prostřednictvím může investor vydělat obrovský výnos a že vše je naprosto jisté. K tomu investici zpravidla pružně vrátí na požádání.

Půjde-li investor po stopě takovýchto investic, zjistí, že jsou provozovány buď přímo zahraničními subjekty založenými v daňových rájích, nebo jejich dceřinými společnostmi. Peníze pak přes daňové ráje plují do Karibiku spolu se zakladateli podvodného schématu.

Délka působení těchto investic není rozhodující. I v Česku některé působily i k desítce let. Není třeba hledat pouze nově zakládané, zchudnout lze i se zavedenými společnostmi.

-Petr Zámeční | Více na Investujeme.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články