Nečas: Životní úroveň teď neporoste, další generace to ocení

12. 3. 2012 – 14:06 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Nečas: Životní úroveň teď neporoste, další generace to ocení
Nečas: Česko na rozdíl od jiných zemí nemusí snižovat starobní důchody a zřejmě se vyhne i jejich zmrazení v příštích třech letech. Foto:ODS | zdroj: NašePeníze.cz

Životní úroveň v nejbližších letech neporoste, ale další generace ocení, že se vracíme k osvědčeným metodám fiskálního hospodaření a neutrácíme víc, než si můžeme dovolit.Ve svém příspěvku na Žofínském fóru o státním hospodaření to v pondělí řekl premiér Petr Nečas (ODS).

„Náš bankovní sektor patří k nejkvalitnějším v Evropě a český export je rekordní,“ řekl Nečas při svém vystoupení. Zároveň připomněl, že Česko má sedmý nejnižší rozpočtový deficit v EU.

Podle něj také stát na rozdíl od jiných zemí nemusí snižovat starobní důchody a zřejmě se vyhne i jejich zmrazení v příštích třech letech.

„Tyto relativně dobré podmínky dobře hodnotí i trh, když Česko má o třetinu nižší úrokovou sazbu u státních dluhopisů,“ dodal Nečas. Zmínil také nedávnou zprávu ratingové agentury Moody's, která nová rozpočtová opatření vlády ohodnotila pro rating jako pozitivní.

Premiér Nečas řekl, že jeho vláda hodlá založit fond na pomoc firmám s inovativními nápady. „Ani zdravé veřejné finance nám nezajistí konkurenceschopnost. Jde o souboj myšlenek,“ uvedl předseda vlády.

-Ondřej Fér | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články