Nehodová služba – bezplatná pomoc pro motoristy při dopravní nehodě

21. 9. 2009 – 20:20 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Nehodová služba – bezplatná pomoc pro motoristy při dopravní nehodě
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

S účinností od 1. 1. 2009 vstoupila v platnost novela zákona č. 361/2000 Sb., která upravuje přítomnost Policie ČR v případě dopravní nehody. V minulosti se musela policie volat ke každé nehodě, při které minimální škoda jednoho z vozidel dosáhla 50 000 korun. V současnosti se hranice posunula, a tak je přítomnost policie nutná až v případě, že škoda na jednom vozidle je vyšší než 100 000 korun nebo dopravní nehoda naplňuje jiné skutkové podstaty vyjmenované v zákoně. Například brání-li plynulosti provozu na komunikaci nebo pokud dojde ke zranění či úmrtí osoby.


Změnou zákona se výrazně snížil počet výjezdů policie k dopravním nehodám a řidiči mají povinnost dopravní nehodu vyřešit sami. Často se však stává, že účastníci nehody jsou ze vzniklé situace v šoku, nejsou schopni nehodu správně zaznamenat, a vzniká tak mnoho procesních chyb. Jsou i případy, které vyvolávají řadu nejasností, zda je možné nehodu vyřešit bez přítomnosti policie či nikoli.

S nabídkou pomoci v případě dopravní nehody přišla společnost Nehodová služba, která jako první v České republice začala zcela zdarma poskytovat pomoc a komplexní servis v případě dopravních nehod.

„Hlavním podnětem k založení společnosti Nehodová služba byla právě změna zákona. Při řešení dopravní nehody je důležité, aby nebyl opomenut žádný z kroků vedoucí k řádnému ukončení pojistné události. Díky našim bohatým zkušenostem v oboru jsme schopni jak poškozeným, tak viníkům dopravní nehody bezplatně pomoci a profesionálně vyřešit danou situaci,“ vysvětluje Karol Novák, obchodní ředitel společnosti Nehodová služba s.r.o.

Služby zákazníkům, které poskytuje společnost Nehodová služba, se výrazně liší od služeb, jež poskytují klasické asistenční služby. Asistenční služba totiž neřeší nehodu jako komplexní případ. Nabízí pomoc v případě poruchy vozidla, např. výměnu kola, doplnění paliva, odtah vozidla. Nehodová služba se oproti tomu zabývá případem souhrnně, řeší jak aktuální stav na místě dopravní nehody, tak i následný servis po nehodě. To znamená zajištění transportu poškozeného vozidla, okamžité poskytnutí náhradního vozidla, zajištění opravy vozidla ve smluvním autorizovaném servisu, komunikace s pojišťovnami a v neposlední řadě i vymáhání oprávněných nároků poškozených vůči pojišťovně.

„Při dopravní nehodě klademe veliký důraz na profesionalitu našich mobilních techniků, kteří zasahují u dopravních nehod. Ve většině případů jsou to bývalí zaměstnanci policie z odboru dopravních nehod, a tak přesně ví, jak případ šetřit, aby pojišťovna mohla událost co nejrychleji a bez problému zlikvidovat. Díky jejich přítomnosti a zkušenostem se nám také povedlo snížit procento pojišťovacích podvodů. To je také důvodem, proč o naše služby začínají mít zájem i pojišťovny,“ dodává Karol Novák.

Nespornou výhodou Nehodové služby je silná síť poboček po celé republice, která garantuje dojezd mobilního technika na místo nehody do třiceti minut. Pomocí online komunikace a GPS sledování má dispečink neustále přehled, kde se technici pohybují. V místě nehody technik vyřeší patřičnou administrativu. Provede zápis o průběhu nehody, fotodokumentaci, odhad škody a v případě potřeby zajistí příjezd policie. Rovněž zabezpečí transport poškozeného vozidla, poskytne vozidlo náhradní a Nehodová služba nahlásí pojistnou událost pojišťovně.

„Věříme, že našich služeb bude využívat čím dál tím více řidičů. Tím, že službu nabízíme zdarma, jsme přístupní pro každého. Naším cílem je ulehčit práci všem zúčastněným stranám nehody – jak přímým účastníkům, tak pojišťovnám nebo leasingovým společnostem,“ doplňuje Karol Novák, obchodní ředitel společnosti Nehodová služba s.r.o.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články