Nejen zadlužování, ale i nevěra vás může finančně položit

10. 8. 2012 – 9:49 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Nejen zadlužování, ale i nevěra vás může finančně položit
Platby za telefony, dárky, restaurace, kulturní akce nebo dokonce výdaje za soukromí, jako jsou azyly pro milence, penziony či hotely, se nejčastěji pohybují kolem 2500 korun měsíčně |Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Nejen špatné zacházení s penězi a zadlužování, ale i nevěra jednoho z partnerů ohrožuje finanční situaci českých domácností. Ve čtvrtek o tom prostřednictvím výsledků svého průzkumu informovala jedna z tuzemských bank.

"Nejčastějšími důvody nevyrovnaného hospodaření českých domácností jsou přílišné zadlužování, držení úspor na nevhodných finančních produktech a překvapivě také nevěra jednoho z partnerů," říká Aleš Pospíšil výkonný ředitel Řízení segmentů zmíněné banky. Nepříliš uspokojivý stav financí v českých domácnostech je podle jeho slov často zapříčiněný také nedostatečným zájmem obou partnerů o správu společných peněz.

Zajímavým důvodem, kvůli němuž se může ocitnout rovnováha rodinných financí v ohrožení, se podle průzkumu ukázala být nevěra jednoho z partnerů. "Ačkoliv se nevěrní partneři snaží za svůj zálet ušetřit, dosahují náklady na milenku či milence značných částek," upozorňuje Pospíšil.

Platby za telefony, dárky, restaurace, kulturní akce nebo dokonce výdaje za soukromí, jako jsou azyly pro milence, penziony či hotely, se nejčastěji pohybují kolem 2500 korun měsíčně. "Nevěra se tak může významným způsobem podepsat na kvalitě a rovnováze rodinných financí, neboť představuje polovinu výdajů, které české domácnosti průměrně vynaloží na potraviny a bydlení," varuje ředitel Pospíšil.

Podle jeho slov dosahuje roční útrata spojená s nevěrou částky nad 20 tisíc dokonce i u lidí, kteří se snaží za svůj mimopartnerský vztah utrácet co nejméně.

Jan Soukup | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články