Nejvíce pohledávek k inkasu je v Moravskoslezském kraji

26. 7. 2010 – 10:55 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Nejvíce pohledávek k inkasu je v Moravskoslezském kraji
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Více než 15 % dlužníků, jejichž závazky se dostaly do externího inkasního řízení, má bydliště v Moravskoslezském kraji.

Ukázalo to statistické šetření inkasní společnosti M.B.A. Finance, provedené v červenci letošního roku. Následuje s 12 % kraj Ústecký a s 11 % kraj Středočeský.

„Moravskoslezský kraj se v pomyslném žebříčku nezaměstnanosti nachází na druhém místě a v pořadí množství dlužníků si pouze vyměnil místo s krajem Ústeckým. Středočeský kraj je však v této statistice překvapením a očekávali bychom jej, vzhledem k druhé nejnižší šíře nezaměstnanosti, spíše na opačném konci spektra. U dalších krajů nedošlo k žádným výkyvům a množství dlužníků v nich je rozděleno proporčně, “ komentoval výsledky šetření Petr Fic, analytik M.B.A. Finance.

 

„V roce 2008 mělo pouze 1,1%1 domácností problémy se splácením spotřebitelských úvěrů. V letošním roce se už asi 7% úvěrů domácností dostalo do problémů. Předpokládáme, že tento trend ve druhém pololetí roku 2010 ještě potrvá a dočkáme se i další vlny osobních bankrotů,“ dodal analytik M.B.A. Finance, Petr Fic.

Šetření bylo zpracováno z databáze M.B.A. Finance. Do šetření byly zařazeny retailové pohledávky (dlužníci spotřebitelských půjček, úvěrů a plateb za zboží a služby). Do šetření nebyly zahrnuty hypotéky.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články