NERV: Národní ekonomická rada bude dále pokračovat bez Jahna

4. 5. 2009 – 1:01 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

NERV: Národní ekonomická rada bude dále pokračovat bez Jahna
Foto: vlada.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Designovaný premiér Jan Fischer převzal od premiéra Mirka Topolánka NERV. Rada bude mít za úkol řešit parametry rozpočtu. „Doporučil jsem všem členům NERVu, aby spolupracovali i s novou vládou po dobu trvání ekonomické recese. Další úkoly vlády i rady budou vyhodnocení protikrizových opatření a ekonomické otázky související s tím, jak se dostat k normálnímu ekonomickému stavu,“ řekl odstupující premiér Mirek Topolánek, který na dnešním jednání poděkoval všem členům NERVu za spolupráci.


- Národní ekonomická rada připravila dva scénáře, podpoří vědu a vzdělání
Novým členem NERVu se stal ekonom Petr Zahradník

Designovaný premiér Jan Fischer se při zasedání rady seznámil se s jednotlivými členy a společně se shodli, že jejich práce bude pokračovat i v letní překlenovací vládě.  Jedním z dalších úkolů NERVu také bude doporučení pro vytvoření státního rozpočtu v době hospodářské recese a debata o Euru.
 
„Těším se na spolupráci s NERVem s mojí vládou, která bude zaměřena mimo jiné na podnikatelské prostředí, boj proti korupci a boj proti byrokracii. Budeme diskutovat o zavedení Eura, ale v žádném případě nebude má vláda dělat politická rozhodnutí,“ dodal na tiskové konferenci Jan Fischer.
 
Národní ekonomickou radu vlády tvoří nyní devět členů. S další práce se omluvil Martin Jahn, který odstoupil z pracovních důvodů.

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články