Notebook Nokia Booklet 3G: První laptop firmy Nokia

25. 8. 2009 – 1:01 | Věda a technika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Notebook Nokia Booklet 3G: První laptop firmy Nokia
Foto: NOKIA | zdroj: NašePeníze.cz

Finský výrobce mobilních telefonů se řadí mezi ty větší producenty mobilních zařízení. Trh mobilních telefonů mu už přestává stačit a pouští se do vžroby notebooků. Zde je první notebook NOKIA Booklet 3G.


Po více než 25 letech, kdy je společnost Nokia vedoucí firmou v oblasti mobilní komunikace, přináší své zkušenosti z oblasti mobility prostřednictvím nového zařízení Nokia Booklet 3G, založeného na platformě Windows, do světa PC.

- Revoluce ve školství: notebook pro každého studenta
- Komunikátor Mivvy One: Český konkurent pro iPhone
- Apple iPhone 3G S - Zrychlená novinka na poli multimediálních mobilů
- Smartphone Nokia E52: mobilní telefon, který na jedno nabití vydrží měsíc

Booklet 3G nabídne procesor Intel Atom. To má umožnit vysokou výkonnost při více než 12hodinovém provozu na baterie. Uživatelé tak mohou zapomenout na napájecí kabely a přitom být stále produktivní a ve spojení s okolím. Plná funkčnost PC přichází v ultrapřenosném hliníkovém šasi; nový mini laptop váží 1,25 kilogramu při výšce nižší než dva centimetry a disponuje vlastnostmi, které očekáváte od vedoucího světového výrobce mobilních zařízení. Široký rozsah možností připojení – včetně 3G/ HSPA a Wi-Fi – nabízí uživatelům vysokorychlostní přístup k internetu, včetně nabídky služeb Ovi společnosti Nokia, a dovoluje jim dělat v každou chvíli a při každé příležitosti to nejlepší.

\"nokia

Mini-laptop nabízí rovněž HDMI port pro výstup videosignálu v HD kvalitě, zabudovanou kameru pro videohovory, integrovaný Bluetooth a snadno přístupnou čtečku SD karet. Dalšími špičkovými rysy jsou například HD ready displej s úhlopříčkou 25 centimetrů nebo integrovaná A-GPS, která ve spolupráci s Ovi Maps dokáže během několika sekund zjistit polohu a otevírá tak přístup ke skutečné osobní práci s mapou. Nokia Booklet 3G také uživatelům přináší širokou nabídku služeb Ovi, ať to je přehrávání milionů skladeb z Nokia Music Store nebo využívání Ovi Suite k transparentní synchronizaci se smartphone Nokia.


Video:

Cenu a další informace oznámí NOKIA v rámci konference Nokia World 2. září 2009.


Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,290 25,410
USD 23,770 23,950
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články