Nová garsonka v Praze pod milion? Konečně!

13. 9. 2012 – 20:46 | Bydlení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Nová garsonka v Praze pod milion? Konečně!
Nová garsonka je v Praze k mání už pod milionem korun. Ani větší byty však nejsou o moc dražší. Foto: Central Group | zdroj: NašePeníze.cz

Realitní trh je momentálně v útlumu a tak se developeři snaží ho trochu rozhýbat. Ceny novostaveb zlevnil Central Group a Ekospol. Garsonku v Praze o minimální velikosti 26 metrů čtverečních pořídíte za 950 tisíc korun.

„V této pro všechny ekonomicky nelehké době uvádíme na trh zcela novou velkou lokalitu. A chceme ji uvést ve velkém stylu, aby o ní bylo slyšet. Proto jsme se zde rozhodli nasadit v první etapě zcela bezkonkurenční cenovou úroveň. A cenami od 950 tisíc jsme prolomili i psychologickou hranici milionu korun. V první etapě zde pracujeme se zcela minimální ziskovou marží, ale předpokládáme, že nám to vyváží velký objem a rychlost prodejů. Navíc, další etapy už zavedené lokality budou bezpochyby dražší. Do konce roku v Horních Měcholupech platí akční zaváděcí ceny a my počítáme s tím, že za tu dobu tady prodáme alespoň třetinu nabízených bytů,“ říká šéf CENTRAL GROUP Dušan Kunovský.

Ani větší byty v této lokalitě nejsou o moc dražší. Byt 2+kk stojí Horních Měcholupech 1,7 milionu korun, 3+kk pořídíte za 2,8 milionu korun a za 4+kk zaplatíte 3,3 milionu korun. Ceny bytů jsou včetně DPH, sklepu a balkónu. Central Group také nabízí, že po podpisu smlouvy může klient zaplatit jen 10 procent ceny a zbytek doplatit až za 12 měsíců po nestěhování. Využít je možné, jak vlastní zdroje, tak i hypotéku. Dokončení bytů v Horních Měcholupech, tedy v Javorové čtvrti je garantováno do konce roku 2013.

Podle slov Dušana Kunovského jsou ceny bytů zavádějící a akce potrvá pravděpodobně do Vánoc. Do konce roku by se měla prodat třetina z 304 bytů, které jsou v plánu první etapy. Celkově by v Javorové čtvrti mělo být k dispozici přes 940 bytů.

Na základě vyhlášení tak nízkých cen v rámci nového projektu zareagovala developerská společnost Ekospol. Ta si totiž zakládá na tom, že ceny jejich bytů jsou nejnižší na trhu. Navíc v nabídce Ekospolu jsou také Horní Měcholupy. Ekospol tedy plošně snížil ceny v Měcholupech o více než 11 procent.

„V souladu s naší dlouhodobou strategií nazvanou Záruka nejnižší ceny, s níž jsme přišli jako první developer již v roce 2009, jsme se rozhodli plošně snížit ceny všech bytů tak, abychom byli při srovnání s konkurencí jednoznačně nejlevnější. Záruka nejnižší ceny je synonymem značky EKOSPOL, a to i za cenu výrazného snížení našeho momentálního zisku,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva EKOSPOL a.s.

Například byt 1+kk o výměře 31,7 m2 a s terasou 20 m2 stojí nově jen 1,18 mil. Kč včetně DPH, za byt 2+kk s balkonem pak kupující zaplatí pouhých 1,57 mil. Kč včetně daně. Ceny bytů 3+kk s balkony nebo terasami pak začínají na 2,36 mil. Kč včetně DPH.

„Pokud máte zájem o prostory ještě menší a ještě levnější, tak ty vám bohužel nenabídneme. Minimální velikost plnohodnotného bytu, v němž se dá žít a nikoli pouze přespávat, je totiž 30 metrů čtverečních podlahové plochy. Menší prostory jsou prakticky nezaříditelné a nesplňují nároky na moderní bydlení,“ vysvětluje Evžen Korec.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články