Nové auto na splátky se vám se slevou nevyplatí

28. 4. 2012 – 12:01 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Nové auto na splátky se vám se slevou nevyplatí
Úvěrové společnosti mají zákonem jasně stanoveno, co vše musí klientovi před uzavřením smlouvy sdělit. Na prodejce zprostředkovávající úvěr už tak vysoké nároky nejsou, a tak poskytují často zavádějící ceny a kalkulace. Ilustrační Foto: Škoda auto | zdroj: NašePeníze.cz

Prodejci nových aut slibují velké slevy v případě koupě vozu na úvěr. Časopis dTest spočítal, na kolik taková sleva zákazníka přijde a za jakých podmínek, a varuje, že v podmínkách prodejců je mnoho nezákonností a koupě na úvěr se zpravidla nevyplatí.

"Zákazníkům je při koupi nového vozu slibována řada slev. Těm pozornějším ale neujde častá podmínka, že slevu dostane pouze v případě, když si vůz vezme na úvěr. Výsledná cena, kterou kupující zaplatí, neodpovídá ceně inzerované, a zjistit ji před uzavřením úvěrové smlouvy není snadné," upozorňuje časopis dTest.

Úvěrové společnosti mají zákonem jasně stanoveno, co vše musí klientovi před uzavřením smlouvy sdělit. "Na prodejce zprostředkovávající úvěr už tak vysoké nároky nejsou, a tak poskytují často zavádějící ceny a kalkulace. Jen u jediné úvěrové společnosti si na webu lze zjistit, kolik skutečně zaplatíte. Kalkulacím většinou chyběl údaj o celkových nákladech nebo do nich nebylo zahrnuto povinné pojištění," varoval Miloš Borovička, právní poradce časopisu dTest.

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články