Nový iPad nastoupil. Cenu staršího modelu okamžitě srazil dolů

8. 3. 2012 – 15:16 | Věda a technika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Nový iPad nastoupil. Cenu staršího modelu okamžitě srazil dolů
Ceny nových iPadů jsou stejné jako u předchozího modelu, ve Spojených státech začínají na 499 dolarech, Foto:Apple | zdroj: NašePeníze.cz

Středeční představení třetí generace tabletu iPad společnosti Apple se odrazilo na prodejních cenách starší řady zařízení.

Ve středu představená třetí generace tabletu iPad srazil cenu předchozí řady pod deset tisíc korun. Na českých internetových obchodech se ve čtvrtek iPad 2 s 16GB pamětí prodával za 9 990 Kč. Nejčastěji prodejci nabízejí verze s nejnižší paměťovou kapacitou. 16GBvarianta s 3G modulem se prodává za 12 990 Kč. Ještě ve středu se základní verze iPadu2 prodávala až za 14 990 korun.

Podobný cenový vývoj zaznamenal iPad2 i na britském, německém a americkém trhu.

Ceny nových iPadů jsou stejné jako u předchozího modelu, ve Spojených státech začínají na 499 dolarech (asi 9400 Kč) bez daně za verzi s pamětí 16 GB a bezdrátovým připojením. I novinka se bude dodávat v černém a bílém provedení.

V USA se nový iPad začne prodávat 16. března, v Evropě o týden později.

Čtěte také:

- iPAD 3 je venku - ceny, specifikace, termín

- Video: The new iPad

Investoři na třetí generaci iPadu reagovali spíše lhostejně

Třetí generace tabletu iPad, kterou ve středu představila americká společnost Apple, nevzbudila mezi investory zvláštní zájem. Akcie Applu vzrostly o 0,08 procenta na 530,69 dolaru za kus, uvedla ve čtvrtek agentura Bloomberg.

Analytici, které Bloomberg oslovil, se domnívají, že se chladná reakce investorů na iPad třetí generace dala očekávat. Cena akcií Applu se drží výjimečně vysoko a začínají se objevovat pochyby o tom, zda na akciovém trhu nevzniká další bublina. Akcie Applu od začátku roku posílily už o 31 procent.

"Apple mohl novému produktu pomoct alespoň lépe voleným názvem a marketingovou prací se značkou jako takovou," citovala agentura Bloomberg hlavního copywritera společnosti Landor Associates Matta Gordona.

Analytici Goldman Sachs po zohlednění zájmu o nový iPad v průběhu čtvrtka zvýšili cílovou cenu akcií Applu na 660 dolarů, Credit Agricole na 615 dolarů. Apple roste před otevřením trhů o 0,53 procenta na 533,5 dolarů, uvedl Bloomberg.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,360 23,540
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články