Zpoplatní Electronic Arts i vzduch?
zdroj: tisková zpráva

Zpoplatní Electronic Arts i vzduch?

2. 11. 2006 18:18 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Rejžovat, rejžovat a ještě jednou rejžovat - to je heslo EA při nabízení přídavků, které už měly být v základní hře.

To nejlepší v životě je většinou zadarmo, alespoň tak se to zpívá v některých písničkách. Electronic Arts to ale vidí poněkud opačně. Jakmile si její zástupci plácnuli s Microsoftem na prodávání herních přídavků skrz Xbox Live, rozpoutalo se pravé peklo. Začalo to šmelením cheatů, což je celkem mírumilovná činnost (nesmrtelnost za dva dolary, no nekupte to), ale velmi rychle se to vymknulo z ruky. Na úvod prozradíme, že 100 Microsoft bodů je rovno 1,25 dolaru. To abyste se orientovali v následujících řádcích.
Zvětšit zdroj: tisková zpráva Do Godfathera si např. můžete koupit skill na používání pokročilejších zbraní, ke kterému byste se ve hře jen horko těžko dostávali. Bude vás to stát 100 bodů. Tím se ale nic neřeší, ještě si ve hře musíte na zbraň vydělat. V PC verzi to lze řešit cheatem, v X360 verzi cheat záhadně chybí, ale virtuální peníze si můžete opět koupit, tentokrát za peníze skutečné. Budiž... nepříjemné, ale pochopitelné marketingové kličky, u molocha jako EA by nás to nemělo překvapovat. Celé to jde ale trochu víc do hloubky. Fotbalový Madden NFL 07 vás stáhne o peníze, i když chcete prachobyčejné tutorialy, tj. záležitost, která by se měla vyskytovat už v základní hře.

Zřejmě to znamená, že cheatování je konec a teď už budeme platit za každou blbůstku. Vzpomínáte si na zmínky o tom, že při koupi nového Gran Turisma si budete moci připlatit za lepší fyzikální model nebo propracovanější inteligenci protivníků? Smáli jsme se, ale Electronic Arts tuhle evoluci zvládli během několika dnů - nejzářivějším důkazem budiž Need for Speed: Carbon. Koupili jste si jenom základní verzi? Nebuďte smutní, za 800 bodů (10 dolarů) z ní snadno uděláte tu sběratelskou, s novými vozy, tratěmi a úkoly. A pokud už speciální edici máte, vždycky si můžete připlatit za věci, které byste si jinak museli ve hře "vyjezdit". Pro vaši představu jsme sestavili malý ceník.

Odemčení pokročilých tuningových možností v X360 verzi NFS Carbon:

  • Performance Drivetrain Bundle - 400 bodů

  • Performance Engine Boost Bundle - 400 bodů

  • Performance Handling Bundle - 400 bodů

  • Ultimate Performance Bundle - 800 bodů
Odemčení možnosti speciálně upravovat vlastní vozy:
  • Autosculpt Muscle Car Body Kit - 300 bodů

  • Autosculpt Tuner Body Kit - 300 bodů

  • Autosculpt Exotic Body Kit - 300 bodů
Auta dostupná pouze ve speciální edici:
  • 1999 Nissan Skyline GT-R R34 - 80 bodů

  • 2004 Lamborghini Murcielago - 80 bodů

  • 2006 Dodge Viper SRT-10 - 80 bodů
Nejzábavnější je, že všechny tyto koupě jsou řešeny zasláním pidisouboru (cca 100 KB), což dokazuje, že obě verze hry jsou prakticky identické, jenom ta levnější je trochu omezená, aby se mohlo pořádně "rejžovat". Electronic Arts má u hráčů letos už dostatečně nalomenou pověst, ale tohle je pověstná poslední kapka. Můžeme jen odhadovat, jestli se tyhle báječné Microsoft body, za které si koupíte podruhé to, co už jste v krámě zaplatili, náhodou neobjeví také ve Windows Vista. Vedení EA by z toho jistě skákalo do stropu.
zdroj: Xboxic

lavicak

Nejnovější články