OMV bude nabízet služby Money TransferSM společnosti Western Union®

29. 6. 2010 – 15:42 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

OMV bude nabízet služby Money TransferSM společnosti Western Union®
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

OMV bude na svých více než 1 800 čerpacích stanicích ve Střední a Východní Evropě nabízet služby Money TransferSM společnosti Western Union®.

Společnosti Western Union Company (NYSE: WU) a OMV, vedoucí energetická skupina v Evropě se sídlem ve Vídni, se dohodly na vzájemné spolupráci. OMV bude na svých prodejních místech nabízet služby Western Union® Money TransferSM. Národní a mezinárodní převody peněz tak budou nabízeny na více než 1 800 čerpacích stanicích OMV v Rakousku, Rumunsku, Bulharsku, České republice, Německu, Maďarsku, Slovensku a Slovinsku. Nová služba, která bude postupně zaváděna během následujících 18 měsíců, je dalším krokem k naplnění obchodních strategií obou společností.

V Evropě je to pro Western Union první podpis smlouvy takového rozsahu se sítí čerpacích stanic zasahující více regionů. Pro společnost je to vynikající příležitost rozšířit její distribuční síť v regionu Střední a Východní Evropy. Spolupráce s OMV tak v Rakousku rozšíří počet prodejních míst Western Union o 300 ze současných 2 900. V celé střední a východní Evropě pak k současné prodejní síti Western Union přibude celkem 1 800 nových prodejních míst.

Spolupráce s OMV představuje pro Western Union důležitý krok k naplnění strategie rozšířit a diverzifikovat stávající prodejní síť na různá obchodní místa. Je také v souladu se směrnicí evropského parlamentu o platebních službách (Payment Services Directive, PSD), která opravňuje nebankovní subjekty nabízet finanční služby pod licencí tzv. platebních institucí. Spolupráce s OMV také společnosti Western Union pomůže přilákat běžné zákazníky k využití služeb peněžních převodů, a lépe propagovat služby lokálních domácích převodů nebo převodů v rámci eurozóny.

Čerpací stanice OMV se postupně vyvíjejí v multifunkční centra, která nabízejí široké portfolio služeb a dávají do popředí potřeby moderního mobilního zákazníka. V obchodech VIVA tak dnes zákazníci mohou využít rychlé občerstvení vysoké kvality. OMV také pravidelně rozšiřuje služby šité na míru pro zákazníky. V dubnu 2010 byly obchody VIVA v Rakousku zařízeny speciálními bankomaty, které zákazníkům umožňují nejen vybírat peníze, ale též provádět běžné převody nebo vklady na účet. Se službou Western Union Money Transfer rozšiřuje OMV svou širokou nabídku služeb v celém regionu střední a jihovýchodní Evropy. Teď mohou zákazníci například převádět hotovost z jedné na jinou čerpací stanici.

Hikmet Ersek, CEO a zvolený president společnosti Western Union, k tomu říká: “OMV má širokou síť čerpacích stanic ve Střední a Východní Evropě. Na tuto spolupráci se díváme jako na cennou příležitost k našemu dalšímu růstu, možnost přidat čerpací stanice k naší prodejní síti a umožnit zákazníkům zažít rychlost, pohodlnost a spolehlivost služby Western Union Money Transfer.“

Dr Gerhard Roiss, zástupce ředitele společnosti OMV dodává: “Western Union je pro OMV ideálním partnerem. Zavedení služby společnosti Western Union doplní naší strategii nabízet našim zákazníkům širokou paletu služeb. Těšíme se na společné spuštění služby od Western Union během příštích 18 měsíců.“
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články